Обвиненията, че британското правителство нарушава конституцията с решението да прекъсне

...
Обвиненията, че британското правителство нарушава конституцията с решението да прекъсне
Коментари Харесай

Прекъсването на работата на парламента не нарушава конституцията

Обвиненията, че английското държавно управление нарушава конституцията с решението да прекъсне краткотрайно работата на Народното събрание, са цялостна нелепост, съобщи външният министър Доминик Рааб, представен от Ройтерс.

"Идеята, че това е някаква форма на нарушаване на конституцията, е нелепост, в действителност е законно, изцяло е подходящо и има казус ", съобщи Рааб, пристигайки в Хелзинки за договаряния с европейските си сътрудници.

Следващата огромна повратна точка към Брексит ще бъде срещата на Европейски Съюз на 17 и 18 октомври, съобщи английският министър на превоза Грант Шапс. Англия се надява, че тогава ще има нещо ново, което да бъде разисквано от Народното събрание, добави той в изявление пред Би Би Си.

Парламентът ще има задоволително време, с цел да разиска всяко ново развиване, което може да произлезе от усилените отпити на европейските и английските дипломати да реализират съглашение, добави Шапс. Според него на срещата на европейските водачи с английския министър председател Борис Джонсън евентуално е бил забелязан първият лъч на вярата.

"Ние ще сме подготвени, по този начин или другояче ", увери министърът.

Ирландският външен министър Саймън Ковини съобщи през днешния ден, че Лондон не е направил съответни и реалистични оферти за подмяна на защитната уговорка за границата сред Ирландия и английската провинция Северна Ирландия в съглашението за овакантяване на Европейски Съюз. "Това не може да бъде просто концепцията, че би трябвало да премахнем защитната уговорка и ще решим този проблем при бъдещите договаряния, без да има действителен метод да го създадем. Това няма да мине ", добави Ковини, представен от Ройтерс.

Шапс отхвърли обвиняванията на Ковини, заявявайки пред Скай нюз, че Англия е направила оферти за други възможности на защитната уговорка.

Външните министри на Холандия, Белгия и Люксембург показаха опасения, че вероятността да се стигне до Брекзит без съглашение е повишена, откакто английското държавно управление прекъсна краткотрайно работата на Народното събрание, предизвиквайки недоволството на депутати и последователи на опозицията.

Временното прекъсване на работата на Народното събрание "е метод на деяние в народна власт, който не подхожда напълно на разпоредбите ", съобщи люксембургският външен министър Жан Аселборн, представен от Асошиейтед прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР