Обвиненият в зверството над 18-годишното момиче в Стара Загора Георги

...
Обвиненият в зверството над 18-годишното момиче в Стара Загора Георги
Коментари Харесай

Адвокат Тодор Кръстев: Скоро на Георги Николаев ще му се иска да не се е раждал

Обвиненият в зверството над 18-годишното момиче в Стара Загора Георги Николаев „ го чака нещо доста ужасно “ . Това написа известният пловдивски юрист Тодор Кръстев във Фейсбук във връзка казусът на принуждение, който раздруса цяла България през последните три дни.

Той похвали медиите, че са хвърлили светлина върху казуса , без която справедливостта най-вероятно нямаше да бъде реализирана. Публикуваме цялостното му изявление без редакторска интервенция:

„ Оказа се, че без намесата на медиите в България правдивост не може да има. Цял месец човекоподобното от Стара Загора, накълцал с макетно ножче 18-годишното момиче, като ѝ е направил 400 разреза, счупил й е носа, и обръснал главата до голо, е бил на независимост.

И чак в този момент, месец по-късно, след репортаж по една национална телевизия, институциите се задействаха. Тези, които са се порязвали с макетно ножче знаят, че болката е жестока, неведнъж по-голяма в сравнение с с елементарен нож.

Това е цялостен садизъм; това е изродщина – осъзната, целенасочена, умишлена. Този примат, освен, че е разбирал какво прави, само че се е наслаждавал и забавлявал. Не знам, покъртен съм.

Обаче знам от юридическата си процедура на такива какво им се случва в пандиза, където неизбежно ще попадне. Защото там има всевъзможни, само че си имат собствен кодекс на достойнството. И в него за протегналите ръка на деца, а това 18-годишно момиче е дете, става ужасно.

Страшно ли? Нещо доста повече от ужасно го чака. Да не изпадам в детайлности, само че ще му се желае просто да не се е раждал. Но това е дребна разтуха за потърпевшата и околните й.

И е дефинитивна диагноза за обществото ни, в което деградацията е повсевместна, а институциите официални.

И отново ще повторя – добре, че са медиите. Хубави, неприятни – без тях няма да забележим и дребното правдивост, за която обезверено да се хванем. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР