Обвиненият в шпионаж в полза на Русия председател на българското

...
Обвиненият в шпионаж в полза на Русия председател на българското
Коментари Харесай

Николай Малинов се оплакал на Путин за обвинението си в шпионаж

Обвиненият в шпионаж в интерес на Русия ръководител на българското Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов сложил този въпрос в диалог с съветския президент Владимир Путин. Това станало при връчването на съветския медал " Дружба " преди ден в Москва. Това разгласи самият Малинов в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви. Той въпреки всичко акцентира, че повдигнал три тематики във въпросния диалог, който траял единствено 5-6 минути и това била третата тематика.

В отговор Путин го посъветвал да прояви схващане и самообладание към българските управляващи, тъй като са подложени на значителен напън сега. Не попитал от кого е този напън и уточни, че не желае да пояснява думите на съветския президент.

Малинов с изключение на парична гаранция за излизане от ареста откакто му бе повдигнато обвиняване, имаше и възбрана да напуща страната. След молба съдът му разрешил за три дни да бъде в Русия за приемането на ордена. Това позволение на съда стана мотив основният прокурор Сотир Цацаров да попита за какво въпросният съд не е изискал мнението на прокуратурата преди да се произнесе.

Преди " прокурорския въпрос ", както Малинов назовава обвиняването си в шпионаж, в диалога с Путин той приказвал за активността на националното придвижване " Русофили " и за връзките си с България. От думите на Путин останал с усещане, че добре познава активността в България. Освен това двамата седели напълно близо един до различен на тържеството след награждаването, в което ордени са получили и други хора.

Обясни, че за него Русия е другарска за България страна и в този смисъл няма по какъв начин да е разузнавач на другарска страна . Обяви се за български държавник и политик и родолюбец. Оплака се, че поради възбраната да напуща страната не може да развива пълноценно интернационалната си активност и се постанова да отсъства от конференция в Крим и събитие на фондация " Руски мир ".

" Надявам се рано или късно тази спомагателна ограничаваща мярка ще отпадне, тъй като не виждам смисъл, аз се занимавам с интернационална активност, аз съм прочут с обществените си позиции и контакти. А това за шпионството е обидно, само че не е съществено ", уточни Малинов.

Съобщи, че преди ден трима мъже и една жена, представители на управляващите, издирвали жена му в офиса й. Не можа да каже чия власт съставляват търсилите я, тъй като още не е съумял да се осведоми, само че жена му била към момента в Русия.

В отговор на въпрос описа, че за трите дни съумяла да се види както с някогашния шпионин Леонид Решетников (повече за него четете тук), който има десетгодишна възбрана да идва в България, по този начин и с по този начин наречения православен олигарх Константин Малофеев (за него четете тук), който има същата възбрана.

От диалога се разбра, че още с идването си в Москва Малинов отишъл вечерта на вилата на Решетников , с който ходили на съветска баня, пили ракия, която Решетников се научил да прави по рецепта на брата на Малинов, изкушил го с украинска сланина, което пък не разрешило на Малинов сутринта да се изповяда, само че за сметка на това бил причестен персонално от съветския патриарх.

Решетников изразил оскърбление, че му е неразрешено да идва в България откакто толкоз я обича и е направил за нея толкоз доста. Освен това съжалил, че Малинов получава удари поради тяхното другарство. Помолил посредством Малинов да му бъде понижена най-малко с 2 години възбраната, тъй като можело да не доживее да минат 10 години.

Малинов съумял късно нощес да се види с Малофеев , с цел да се почерпят за премията и се пошегувал с него, че очевидно го приема, с цел да извърши инструкции на Путин. Каза, че е човек с невероятни контакти и благоприятни условия, само че с който бизнес връзки не са имали. " Той с неговите контакти ми е безпределно скъп ", изясни Малинов - някогашен народен представител и някогашен издател на вестник " Дума ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР