Обвинените за финансова пирамида за милиарди българи в САЩ са

...
Обвинените за финансова пирамида за милиарди българи в САЩ са
Коментари Харесай

ИТ експерт: Обвинените за финансова пирамида за милиарди са действали по класическа технология за мрежов маркетинг

Обвинените за финансова пирамида за милиарди българи в Съединени американски щати са работили по класическа технология за мрежов маркетинг. Това сподели IT експертът и специалист по криптовалути Цветан Аврамов в ефира на БТВ.

"Те са се възползвали от взрива на криптивалутите и са предложили нещо, което даже не е сходна валута. За пет години Ружа и Константин съумяват да популяризират криптовалутата OneCoin пред крупни вложители от всички континенти. Убеждават ги, че криптовалутата образува цената си само от търсене и предложение на контролираните борсови пазари. Самата измислена валута не е била показана на борсата, а хората са се привличали посредством познати и другари ", изясни специалистът.

"Те са се подлъгвали най-вероятно, тъй като не са се интересували, а обещанието за бърза и лесна облага е било основното в измамата, за което са се хващали ", открои Аврамов.



Експертът означи, че са се организирали семинари и срещи, на които са се предложили обучителни пакети, посредством които присъединилите се да склонят и други хора да вложат в OneCoin. "Обучителните пакети са започвали от 150 $, правени са банкови преводи, получавали са и пари в биткоини ", добави специалистът.

Според него и името не е инцидентно, то много наподобява на биткоин, само че е обяснявано, че е инвестиция в бъдещето. Не са получавали документ за тези пакети. Българите са имали огромен опит в основаването на многослоен маркетинг, работили са в над 20 страни.

Офисите на OneCoin в София бяха обискирани януари предходната година. Няколко месеца по-рано Ружа потъва в конспиративност, а единствената връзка на медиите с компанията е един електронен адрес.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР