Обвинението срещу пловдивчанката Анка Михайлова, която преби жестоко 2-годишното си

...
Обвинението срещу пловдивчанката Анка Михайлова, която преби жестоко 2-годишното си
Коментари Харесай

Мама Айше, пребила до смърт малката Севда, я грозят до 12 г. затвор

Обвинението против пловдивчанката Анка Михайлова, която преби грубо 2-годишното си осиновено бебе Севда, ще бъде преквалифицирано. Тя ще дава отговор за породена гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно породена тежка телесна щета. Това заяви пред публицисти районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Михайлова, по-известна като " мама Айше ", бе задържана на 24 септември, откакто лекари от пловдивската УМБАЛ " Свети Георги " алармираха в полицията, че при тях е постъпило момиченце, за което има подозрение за домашно принуждение. То е било в безсъзнание с множествено травматични увреждания - синини, с друга отминалост, следи от ухапвания, черепно-мозъчна контузия, скъсване на бял дроб. След триседмична битка за живот на 16 октомври дребната Севда издъхна.

От обвиняването прецизираха, че непосредствената причина за гибелта на момиченцето е нанесената тежка черепно-мозъчна контузия. 

" Това ни дава мотив, защото има причинно-следствена връзка сред травматичните увреждания и гибелта на детето, да изпратим делото на Окръжна прокуратура-Пловдив ", добави Грошев.

И сега Анка Михайлова е в ареста, откакто Районният съд в Пловдив й наложи мярка за неотклонение " задържане под стража ". Съдебно-психиатричната експертиза пък е посочила, че тя е вменяема и може да носи наказателна отговорност.

Ако Анка Михайлова бъде приета за отговорна, плануваното в закона наказване е до 12 години " отнемане от независимост ". 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР