Обвинен за въоръжен грабеж осъди Главна дирекция “Изпълнение на наказанията

...
Обвинен за въоръжен грабеж осъди Главна дирекция “Изпълнение на наказанията
Коментари Харесай

Заради липса на килия за непушачи обвинен за грабеж осъди държавата

Обвинен за въоръжен обир осъди Главна дирекция “Изпълнение на наказванията ” (ГДИН). Джемал Аликов от Пещера завел дело поради безчовечен условия в пазарджишкия арест и предявил иск за 35 000 лв..

Административният съд в Пазарджик обаче почел единствено 800 лв.. Аликов е един от тримата упрекнати за въоръжен обир от офис на пазарджишки предприемач през декември 2015 година. Тогава бяха отмъкнати над 35 000 лв., кг злато и мобилни телефони. Делото против тях стартира в края на предходната година.

Аликов е прокиснал в ареста от 8 януари до 5 октомври 2016 година В жалбата си се оплакал, че бил самичък в килия, което считал за нечовешко и унизително отношение. Описал и, че нямал независим хигиеничен възел и се налагало да употребява кофа. Роптаел още, че е мохамеданин и не пуши, а не го настанили в килия за непушачи и храната била несъответствуваща за религията му.

Другият обвиняем по делото за грабежа – аржентинецът Фернандо Кастро, също осъди ГДИН за 1800 лв. за неприятни условия в ареста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР