Обвинен за палеж и шофиране след употреба на алкохол получи

...
Обвинен за палеж и шофиране след употреба на алкохол получи
Коментари Харесай

Мъж е осъден в Добрич за палеж и шофиране в нетрезво състояние

Обвинен за палеж и шофиране след приложимост на алкохол получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, чието осъществяване е отсрочено с 5-годишен изпитателен период, откакто Окръжният съд утвърди съглашението, реализирано сред мъжа, неговия бранител и прокуратурата. На обвинения С.П. е наложена и санкция от 200 лв.. Той е лишен и от право да ръководи МПС за период от 1 година и 6 месеца.

Със съглашението страните одобряват за несъмнено открито, че на 12 септември 2021 година в село Батово, община Добричка, обвиненият С.П. е запалил къща със забележителна стойност - 118 456 лв.. Имало е заплаха пожарът да се разпростре и върху други парцели със забележителна стойност - икономически постройки, намиращи се в урбанизираната зона на селото, имащи стойност от 42 775 лв., и са последвали обилни вреди в размер на 32 658.40 лева за възобновяване, на които е било належащо да се направи ремонт на стойност 50 047.92 лв.. Запалената жилищна постройка била благосъстоятелност на дамата, с която обвиненият живеел на брачен начала. Споразумението е реализирано, откакто С.П. е възстановил породените с закононарушението имуществени вреди.

Мъжът се признава за отговорен и по повдигнатото му обвиняване, че на 14 септември 2021 година в село Оброчище, общ. Балчик, е управлявал лек автомобил с централизация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а точно 2.52 на хиляда, открито по надлежния ред с техническо средство.

Одобреното от Окръжния съд съглашение е дефинитивно и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР