Обувките са една от найважните части от екипировката за всеки

...
Обувките са една от найважните части от екипировката за всеки
Коментари Харесай

Дамски тенис обувки – защо да ги притежавате? С какво вървят?

Обувките са една от найважните елементи от оборудването за всеки спорт. Правилната обувка може да обезпечи комфорт, поддръжка и даже да помогне за попречване от пострадвания. Независимо дали сте умел експерт, или просто стъпвате на корта за първи път, изборът на дамски кецове е основна част от играта. Носенето на добър чифт кецове е от решаващо значение за дамите, защото въздейства освен на цялостния им комфорт, само че и на цялостното им здраве. Но наложителни ли са тенис обувките – това е въпросът, на чийто отговор в детайли ще отговорим в сегашния материал.

С какво се разграничават дамските кецове за тенис от другите спортни обувки?

Тенисът е игра на бързи прекъсвания и тръгвания, къси спринтове и чести странични придвижвания - ето за какво имате потребност от дамски кецове, които могат да устоят на вашата игра. Те освен обезпечават нужната опора и омекотяване на краката ви, само че и имат решаваща роля за цялостното ви показване на корта.
Важно е да разграничите разликите сред кецовете за тенис и другите типове спортни обувки. Честите прекъсвания и тръгвания, до момента в който се движите към корта, оказват въздействие върху метода, по който са проектирани обувките за тенис. Обикновено са по-плоски със особено подметка, чиято проекция е подчинена на вида корт. Всяка обувка за тенис съдържа няколко неповторими детайла, която я разграничават от другите спортни обувки:

Странична опора

Кецовете за тенис са направени от по-здрави материали, като се концентрират върху междинната част на стъпалото. Това обезпечава странична опора, с цел да предотврати неустойчивост на глезена.

Предпазител за пръстите на краката

При бързи придвижвания избрани елементи от обувката са по-податливи на изхабяване, като региона на пръстите на краката нормално поема по-голямата част от силата при всяка смяна на посоката. За това този вид кецове имат подсилени предпазители за пръстите на краката, с цел да обезпечат
максимална устойчивост.

Подметка

В съпоставяне с изданията за тичане, подметките за тенис са плоски, с цел да бъде обезпечен по-голям трансфер на сила и лекост на придвижване. Външните подметки също нормално са по-дебели за поголяма устойчивост. Определени протектори на подметките са предопределени за характерни настилки. Всеки вид протектор обезпечава най-хубавото сцепление и устойчивост според от изискванията.
Независимо от специфичната проекция на този вид дамски кецове, сходството им с другите спортни обувки е стилистичната им повсеместност. Ако търсите модел съвършен както за корта, по този начин и за града, то в онлайн каталога наи физическите им обекти сигурно ще откриете идеалния. Моделите им са с автограф на едни от най-хубавите производители, с заричане за устойчивост. Портфолиото им е извънредно богато и сигурно ще откриете съвършения чифт.

Видове дамски кецове съгласно тенис корта – какви да изберете?

Както споменахме нагоре, една от главните черти, която разграничава дамските кецове за тенис, е подметката, като всеки корт, има условия към обувките. Изданията за твърди настилки, би трябвало да бъдат със здрава подметка и сая, осигуряващи висока непоклатимост по време на игра. Ако упражнявате на червени кортове, то съвършените обувки би трябвало да бъдат проектирани с грайферно стъпало, което обезпечава положително сцепление и по твърди странични елементи. А моделите дамски кецове за тревисти кортове, би трябвало да бъдат с плоска подметка, която обезпечава положително сцепление и еластична сая за по-голяма еластичност на стъпалото
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР