Обучението в електронна среда не е достатъчно ефективно. Една част

...
Обучението в електронна среда не е достатъчно ефективно. Една част
Коментари Харесай

Половината от учениците са доволни от онлайн обучението, другите - не

Обучението в електронна среда не е задоволително дейно. Една част от децата не разполагат с електронни устройства, а други даже да разполагат не постоянно влизат в част. Проблемът е по-сериозен при учениците, в които фамилии се приказва на ромски или турски език, както и тези, чиито родители нямат приблизително обучение. Учителите пък не са сигурни, до каква степен учениците са усвоили материала, тай като част от тях при отдалеченото изпитване получават помощ от родителите. Това демонстрира изследване на Института за проучвания в образованието за онлайн образованието, в което са взели участие 4448 възпитаници от V до XII клас, 5403 родители, 1885 учители и 135 шефове от цялата страна. То е направено е по поръчка на Министерството на образованието и науката.

Само половината от учениците у нас (51%) са удовлетворени от метода, по който е било проведено и извършено образованието им от разстояние през март - юни тази година. 42 на 100 от тях са на мнение, че са имали опция да учат пълноценно. Едва 15 на 100 показват, че са усвоили добре образователния материал по всички предмети, а 44% - по множеството образователни предмети. Около една четвърт от учениците (26%) считат, че не са съумели да усвоят добре образователния материал в изискванията на образование от разстояние.

Като цяло 84% от учителите са удовлетворени от организацията на образователния развой от разстояние в учебното заведение, в което преподават. Над две трети от учителите (69%) са удовлетворени работата си в новите условия.

Проучването измежду родителите демонстрира сходни резултати. Почти половината от родителите (49%) заявяват по-скоро задоволеност от метода, по който е било извършено образованието от разстояние. Също половината от родителите считат, че децата им са придобили нови познания (53%) и нови умения (55%).

Ресурсно обезпечаване
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР