Обучението на кучето е трудоемка задача. Тя изисква постоянство и

...
Обучението на кучето е трудоемка задача. Тя изисква постоянство и
Коментари Харесай

Когато кучето игнорира командите

Обучението на кучето е трудоемка задача. Тя изисква неизменност и самообладание. Предпоставка за триумф са непрекъснатите способи, късите и ясни команди, великодушните награди и позитивното отношение. В някои случаи обаче нещата не се получават. Това се дължи най-много на метода, по който сервира нещата на нашия домакински любим.

Най-вероятната причина кучето да не се подчинява на командата е вашият метод. За да се разграничават командите, корекциите и похвалите, се употребява друг звук. Така командите се дават с корав, мощен звук на гласа. Когато коригирате кучето, би трябвало да употребявате по-нисък звук, по-остър и по-гърлен. Похвалите пък се сервират с прелестен, само че не прекомерно темпераметен глас.

Едно от главните правила при задаването на команда е преди всяка да се споделя името на кучето. По този метод то знае, че говорите на него. Ако пропуснете този основен миг, е доста евентуално то да пренебрегва заложената му задача.

За да схване командата ви, би трябвало да гледате кучето в очите. Задайте я, откакто установите контакт с очи. Когато това стане, започнете да му говорите, с цел да го накарате да задържи взор върху вас. Добре е за няколко секунди като му повтаряте Добър взор с мил и радостен звук на гласа.

След като кучето е приучено да извършва дадена команда, то тя не би трябвало да се повтаря още веднъж и още веднъж. Следващия път я кажете единствено един път. Ако кучето не я извърши, кажете НЕ, седни! с надзирателен звук. След това поставете кучето в седнала позиция, като с ръка го натиснете леко в задната част на гърба.

 Куче

Още при започване на образованието е добре да запомните, че кучетата не схващат думите. Те ги асоциират с дейности. Поради това би трябвало да насочите и покажете на кучето каква е командата, с цел да може да се оправи сполучливо.

Друга причина, заради която кучето може да не извършва командите, е точността. Ако кажете Седни долу, то няма да разбере кое да направи – седни или долу. Не променяйте команди от долу на слез – то няма да ви разбере.

Когато в семейството има и други хора, е добре да съгласувате командите. Уверете се, че всички употребявате едни и същи. В противоположен случай кучето ще се обърка и процесът на образование ще се проточи. Добре е единствено един да води главното образование на любимеца.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР