Обстановката в социалната мрежа е казармена – потребителите се блокират

...
Обстановката в социалната мрежа е казармена – потребителите се блокират
Коментари Харесай

Новите алгоритми на Инстаграм удрят и по инфлуенсърите

Обстановката в обществената мрежа е казармена – потребителите се блокират всеобщо, без претекстове

Споделяйте в стори, харесвайте всичките ми изявления, отбелязвайте доста другари в поредност мнения, следвайте тези 10 страници, а някой от вас ще завоюва нещо.

Това е оръдието на труда на инфлуенсърите в Инстаграм по целия свят, с помощта на което те получават солидни рекламни контракти, ползвайки безплатната платформа на обществената мрежа. Колкото повече почитатели ежедневно харесват, разясняват, отбелязват, споделят безпределно изявленията им и следват десетките препоръчани от тях страници, толкоз по-сочни са и договорите.

Някои инфлуенсъри, като общоизвестната Виктория Капитонова даже създадоха онлайн курсове по какъв начин да се печели от Инстаграм. Като образец тя постоянно сочи себе си – последната ѝ облага е първокласен апартамент, платен единствено със средства от сторита и изявления в обществената мрежа.

Но Инстаграм, наподобява, е решил да постави завършек на това да е безвъзмездна платформа, върху която други натрупат големи облаги. Поне по този начин наподобява, откакто се проследят измененията в логаритмите, които обществената мрежа поетапно стартира да вкарва от средата на лятото.

Те могат да се обобщят по този начин: режимът става все по-ограничителен, а наказванията – все по-сурови.

Тези промени не престават да се случват и сега, като надали е останал консуматор, който е деен в обществената мрежа, и след края на лятото не е бил осъден най-малко един път. При това без претекстове, без никакви пояснения.

Обикновено след следващо харесване на обява, отбелязване на другар в коментар или последване на нов профил се появява плочка „ Не можете да харесвате изявления (отбелязвате, последвате нови профили) сега. Ограничаваме какъв брой постоянно можете да употребявате избрани функционалности, с цел да защитим общността. Опитайте още веднъж по-късно “.

„ По-късно “ в най-честия случай значи 24 или 48 часа, само че в последно време консуматори споделят, че наказванията траят и по 3 дни, седмица и даже месец.

Този ограничаващ режим към този момент стартира последователно да дава своите плодове. Ако преди бе всеобща панорама под инфлуенсърска обява с заричане за някакъв подарък едни и същи хора да пубилкуваха до 30 коментара с десетки маркирани лица, в този момент страхът от наказване си споделя думата – мненията очевидно са намалели. Както и отбелязваните в тях лица.
 Все повече консуматори, наместо прелестно преживяване в обществената мрежа, се сблъскват с ограничавания като това
Миналата седмица Инстаграм нанесе още един следващ удар против инфлуенсърите, ограничавайки коментирането под техните изявления до хигиеничен най-малко. Промяната е към момента в тестов режим и не е въведена при безусловно всички консуматори, само че нейната цел е ясна – всеобщото отбелязване в мнения да се пресече. Всеки маркиран профил към този момент ще получава не нотификация, а персонално известие, че е бил тагнат с връзка към мястото, където се е случило. Получаването на сходни известия е задоволително дразнещо, изключително ако е и всеобщо, и в случай че маркираният не е давал единодушие за това, може да рапортува индивида, който го е тагнал, акцентирайки като причина „ спам “. А това е доста допустимо да донесе наказване за „ отговорното лице “.

Впрочем Инстаграм към този момент интензивно предизвиква докладването/доносничеството, което е в спомагателна помощ към работата на новите логаритми. В момента да се рапортува коментар е толкоз елементарно, че в случай че се трансформира и в всеобщо, в допълнение ще усили наказванията на потребителите за щяло и нещяло.

Прави усещане, че новите логаритми работят много изборно. В „ Правилата на общността “, по които действа обществената мрежа, няма никаква конкретика. Но те, наподобява, се управляват от критерии като да вземем за пример какъв брой „ остарял “ е профилът, какви ограничавания е имал в предишното, какъв брой постоянно е бил докладван за „ злоупотреби “ и т. н. Това наподобява повече на основаване на персонално досие за всеки консуматор, въз основа на което се взема решение по кое време и какви санкции да му се ползват.

Миналата седмица профилираният в следенето на разнообразни логаритми и препоръки за прилагане на обществени медии уебсайт aigrow.me разгласява дълъг разбор, който се пробва да хвърли светлина по какъв начин тъкмо се случват наказванията в Инстаграм след новите промени. Според него няма твърдо открити тавани за разнообразни действия, а по отношение на всеки консуматор се работи самостоятелно, само че крайната цел в действителност е цялостна смяна в Инстаграм.

Сайтът позволява, че ограничаването за следване/прекратяване на следване на профили дневно за остарели клиенти на мрежата е сред 150 и 200. Но признава, че консуматори са били наказвани и за единствено пет последвани нови профили. Aigrow.me поучава всеки да се пробва да поддържа държанието си естествено. Дори пет последвания в границите на две минути може да се сторят съмнителни и да доведат до блокиране на профила. Най-големият брой публикации/снимки, които можете да харесате е до 1000.

Но, показват от aigrow.me, това не е еднообразно число за другите консуматори. В някои случаи, според от предходно държание, профил може да се блокира даже откакто е харесал и 70 изявления в границите на няколко часа.

Най-сериозни санкции „ новият Инстаграм “ раздава за коментиране.

Aigrow.me е преброил, че с измененията в логаритмите най-често блокиране се реализира, в случай че даден профил е написал към 180 коментара за денонощие, само че е имало случаи наказване да е отнесено и за единствено 40, в случай че „ досието “ на потребителя е към този момент цялостно с предходни „ прегрешения “. Ограничението за час е 12-14 коментара.

С всеки един след тях над профила виси „ брадвата “ на логаритмите с 24 или 48-часова забраана да разяснява, настояват от уеб страницата. В случай, че сте имали сходно „ нарушение “ и преди, наказването може да е и за 3 дни, а в някои случаи и за седмица. Ако по-късно „ отговорното “ държание продължи, е допустимо профилът да бъде деактивиран.

„ Непременно се уверете, че не публикувате един и същи коментар с тагнати лица в него няколко пъти. Алгоритмите може да решат, че спамите и да ви санкционират “, поучават от aigrow.me.
 Виктория Капитонова демонстрира новия си 100-квадратов апартамент, закупен по думите ѝ единствено от сторита и „ работа “ в Инстаграм
Инстаграм се усеща като монополист в своята среда и си разрешава държание каквото не би имал, в случай че бе заобиколен от други сходни конкурентни платформи. Това самочувствие, подбудено от растежа, обаче от време на време рикошира като бумеранг. България помни подобен случай от зората на интернет. В последната година на предишния и първата на новия век най-масовата е-поща бе мейлът на Дир.бг.

Това разсъни самочувствие у притежателите му, които се почувстваха монополисти, че те взеха решение да създадат пощата си платена. В мига тя беляза подобен голям отлив, от който не съумя да се възвърне в никакъв случай. Не оказа помощ и противоположното решение още веднъж да е безвъзмездна две години по-късно. В последна сметка каквото си направиш самичък никой различен не е в положение да ти го стори.

След цялата нова казармена среда, въведена в последните месеци от Инстаграм - при толкоз доста ограничавания, които са и без ясни критерии, - идващият апартамент на Виктория Капитонова, платен със сторита, може и да се позабави във времето.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР