Обстановката в София след гръмотевичната буря и проливния дъжд вчера

...
Обстановката в София след гръмотевичната буря и проливния дъжд вчера
Коментари Харесай

София се възстановява след потопа снощи, големи щети за щастие няма


Обстановката в София след гръмотевичната стихия и проливния дъжд през вчерашния ден се възстановява. Само за час над столицата са се излели 50 литра на квадратен метър, отбелязва БГНЕС. Подлези, метростанции, държавни институции, детски заведения, даже един от огромните търговски центрове замязяха на реки и хората трябваше да прегазват локви, а даже тук-там и не можеха да преминат. Улици на доста места се трансфораха в реки.

Днес към този момент водата се е оттекла. Според кмета Йорданка Фандъкова е обикновено в подлезите и метростанциите да нахлуе вода от стълбищата и подстъпите към тях, които са открити.

За благополучие няма потърпевши от водната буря. Голямо запушване се образува в региона на пътен възел " Лъвов мост " в София. След огромния дъжд от през вчерашния ден тунелът още веднъж се е наводнил. От спешно избавителното звено на Столична община разясниха, че сега се прави ремонт на помпите в сектора на пътното оборудване, преминаващ под кръговото. Движението се отклонява, което основава в допълнение натоварване на трафика. Очаква се придвижването да бъде пуснато след 11:30 ч.

Аварийните екипи са реагирали на сигнали от регион " Витоша " и " Княжево ". Вследствие на падналия изобилен дъжд нощес в столицата чиновниците на пожарната работа са реагирали на над 250 сигнала за наводняване улици, изби, приземни етажи, подлези, заведения за хранене, детски градини и други. Сред засегнатите обекти - хотел " Шипка ", метро станция " Витоша ", " Сердика ", Мол " Парадайс ", църквата в подлеза на хотел " Балкан ", подлезите до Централна гара и Министерство на младежта и спорта, 184 ЦДГ в кв. " Лозенец ", региона на " Лъвов мост ", банка " ДСК " на ул. " Княз Александър І ", Театър " 199 ", болница " София мед ", онкологична болница в кв. " Дървеница ", болница " Свети Наум " до 4-ти километър, ЦСМП - София (Сточна гара), Министерство на туризма, подлеза пред Министерство на външните работи, Информационен център на МО, гаража на Столична дирекция на вътрешните работи, фонотеката на БНР на бул. " Драган Цанков ", спектакъл " Българска войска ", заведение в подлеза на булевардите " България " и " Гоце Делчев ", мазетата на ИА по медикаментите, заведения и заведения за хранене на приземните етажи. От 18:30 часа през вчерашния ден до 6 часа тази заран пожарникарите са отработили към 57 сигнала. Няма информация за потърпевши и бедстващи жители. По информация на Национален институт по метеорология и хидрология п, количеството на падналите превалявания в региона на центъра на град София е към 50 л/кв.м.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР