Обстановката в Смолянска област се усложни заради падащия в продължения

...
Обстановката в Смолянска област се усложни заради падащия в продължения
Коментари Харесай

Обстановката в Смолянско се усложни, три язовира преливат, две общини са без ток

Обстановката в Смолянска област се усложни поради падащия в продължения на часона влажен сняг. Три язовира към този момент преливат, две общини са без ток, оповестяват управляващите.
Преливат язовирите „ Златоград “, „ Пловдивци “ и хвостохранилището „ Ерма река “. Без ток са общините Доспат и Борино поради повреда на магистрален електропровод, осведоми регионалният шеф Недялко Славов.
" Обстановката е усложнена от падналите значителни снеговалежи и дъждове. Имаме проблем от тапи на Пампорово поради камиони, които са образували опашки, сега се изтеглят колите от тези тапи. От изобилния сняг голям брой са падналите дървета по пътищата, които в допълнение затрудняват дейностите по разчистване. Затворен за всички МПС -та е проходът „ Превала “. Целите общини Доспат и Борино са без ток, заради повреда на магистрален далекопровод 110 киловолта на територията на Пазарджишка област. Заради дъждовете преливат язовирите " Златоград ", хвостохранилището " Ерма река " и " Пловдивци ", изясни Славов.

По думите му мобилизацията в региона остава, тъй като се чака времето още няколко часа да не се промени.
Значително за нараснали равнищата на реките Арда, Върбица и Черна. В община Мадан махала Петровица е без достъп, поради подкопан от свлачище път. Множество свличания има по пътищата в общините в източната част на региона.
Той прикани пътуващите да се осведомят за въведените ограничавания, а колите да са пригодени за придвижване при зимни условия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР