Обстановката в Херсонска област остава сложна, продължават руските атаки на

...
Обстановката в Херсонска област остава сложна, продължават руските атаки на
Коментари Харесай

Обстановката в Херсонска област остава сложна

Обстановката в Херсонска област остава комплицирана, не престават съветските офанзиви на градовете Бахмут и Авдеевка в Донбас.

Русия е концентрирала в Херсонска област обилни военни сили, които мъчно могат да бъдат победени, сподели украинският президентски консултант Олексий Арестович. Още шест батальонно-тактически групи са пристигнали в региона, като общият им брой е към 30, посочи Арестович, написа БНР.

Според началника на украинското военно разузнаване Кирило Буданов съветското оттегляне ще бъде ускорено, когато под украински надзор се окаже язовирът в Нова Каховка. Части на украинската войска се насочват натам и към регионалния център.

Населението на Херсонска област от десния бряг на Днепър може да се върне назад, откакто фронтовата линия бъде отдалечена, сподели от своя страна Кирил Стремоусов от проруската локална администрация, представен от РИА Новости. По-рано районният началник Владимир Салдо уточни, че над 70 000 души от района са били евакуирани.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че най-тежките боеве в Донецка област са към Бахмут и Авдеевка, само че не престават дейните дейности и в други посоки.

Руските сили са нанесли удар в една от общините в Киевска област. Избухнал е пожар, само че не се оповестява за потърпевши. Нанесени са вреди в предградие на Запорожие при съветски обстрел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР