Обстановката тази сутрин в село Войводиново и ромската махала там

...
Обстановката тази сутрин в село Войводиново и ромската махала там
Коментари Харесай

Кметът на Войводиново: Опитът за връщане на ромите в незаконните постройки е провокация

Обстановката тази заран в село Войводиново и ромската махала там е спокойна. Къщите на ромите не са годни за живеене и също така са нелегално построени, тъй че те нямат право да ги населяват , изрично съобщи в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия ТВ кметът на обитаемото място Димитър Тосев.
Той уточни, че в постройките няма никакви условия за живеене - липсват отопление и прозорци. Ромите сами са демонтирали и са изнесли частите от къщите си. Според Тосев, за провокация, някой е посъветвал ромите да се върнат, а това в допълнение ескалира обстановката във Войводиново. Когато са пристигнали в селото те са били придружавани от представители на правозащитни организации.
След появяването им, жителите на Войводиново са съумели доста бързо да се провеждат и да излязат на митинг. " Смятам, че повода за протичащото се ромите би трябвало да я намерят у себе си. Ако всичко беше наред, това нямаше да се случи. И хората постоянно ще се стараят по всевъзможен метод да не позволяват връщането на ромските представители в махалата. ", изясни кметът на Войводиново. Той прикани неправителствените организации да не подхващат сходни дейности и да изчакат решението на съда. " Виждам, че у политическите сили има настройка казусът да бъде решен, тъй като той съществува освен тук, а и в цялата страна.
Незаконните къщи във Войводиново все още са 11 на брой. Той изясни, че събарянето им се бави поради процедурата. Към момента информацията е, че те ще бъдат отстранени през март. По думите на Димитър Тосев представителите на неправителствените организации, пристигнали през вчерашния ден в селото, са премахнали разлепените обявления, че ромите би трябвало да изоставен противозаконните постройки.
Тосев се е срещнал и с комадоса, който пострада от ромското нахлуване. " Следите от ударите стоят и му следва интервенция за слагане на имплант в скулата. Не го е виждал да излиза в селото. Днес стана ясно, че по проблема в село Войводиново ще се организира среща в община Марица, на която ще вземат участие представители на локалната власт и ромска махала. Припомняме, че през вчерашния ден сутринта във Войводиново се завърнаха част от жителите и обявиха, че се още веднъж ще живеят в постройките си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР