Общуването на кучето с представители на неговия вид е важно

...
Общуването на кучето с представители на неговия вид е важно
Коментари Харесай

Как да сприятелим две кучета

Общуването на кучето с представители на неговия тип е значимо за пълноценното му развиване. Кучетата са любвеобилни и един път щом се сприятелят с някого, остават привързани към него.

Но това не значи, че сприятеляването на двете кучета ще се случи още по време на първата среща. Обикновено това е развой, който изисква време и неизменност. Разбира се, вие също би трябвало да вземете присъединяване в него.

Трябва да създадете нужните условия и да отделите от времето си, в случай че желаете любимецът ви да си откри нов другар или в случай че сте решили да вземете още едно куче в дома си. Ето по какъв начин да извършите съжителството сред двете кучета хармонично.

Сприятеляване на две възрастни кучета

 Две кучета

Сприятеляването на две възрастни кучета е по-дълъг развой, по тази причина не се отчайвайте, в случай че не се случи още по време на първата им среща, а бъдете непрекъснати. Едно от най-важните условия е запознанството на животните и последващите няколко срещи да се извършат в неутрална среда т.е. мястото би трябвало да е непознато и за двете кучета. В противоположен случай това от тях, за което мястото е познато, ще се усеща в свои води и ще се опита да се наложи над другото.

По време на първите няколко срещи дръжте кучетата на мотив и им позволете да се подушат и опознаят. Ако са по-едри и нападателни кучета, е желателно да употребявате намордник, най-малко при първата им среща. Ако стартират да лаят и да си ръмжат едно на друго, ги раздалечете и оставете нещата да поутихнат преди да продължите със сприятеляването.

Ако и след многочислени опити кучетата не могат да се спогодят, може да се обърнете към специалист по държание на животните. В никакъв случай не трябва да ги оставяте сами в дома си, в случай че не се схващат.

Сприятеляване на малко кученце с възрастно

 Запознаване на две кучета

Сприятеляването на възрастно пале с новото малко куче, което сте решили да вземете у дома може да се окаже една концепция по-сложно. Причината е, че възрастното куче усеща дома като своя територия, която би трябвало да пази, и ще бъде шокирано, когато разбере, че би трябвало да я споделя с друго.

Трябва да извършите няколко неща, с цел да осигурите безпроблемно запознаване на домашните си любимци. Като за начало се уверете, че мястото на запознанството е непознато и за двете кучета. Ако заведете дребното кученце напряко в дома си, то бъдете сигурни, че няма да бъде признато добре и даже може да бъде нападнато от възрастното куче. Затова ги запознайте някъде на открито, даже и на улицата пред дома си.

Постарайте се да се уверите, че животното ви има всички нужни кучешки ваксини, с цел да не излагате на риск здравето на кучето.

Преди да запознаете двете кучета, позволете на кутрето да пообиколи градината и стаите ви в отсъствието на другото куче. Целта е да свикне с ситуацията преди първата среща. По време на самата среща дръжте възрастното куче на мотив, а в случай че е по-агресивно и едно може да му сложите и намордник.

Оставете кучетата да се приближат и да се подушат, не се плашете в случай че лаят и скимтят. Старайте се да им говорите умерено и да ги галите. Ако усетите, че ситуацията се напряга и някое от кучетата ще нападне другото, ги разделете, до момента в който се успокоят.

За да свикнат едно с друго, е належащо известно време. Оставете да мине известно време преди да вкарате кученцето в дома си. Когато вкарате и двете кучета в къщата си, още веднъж ги дръжте на мотив. Може да ги освободите едвам когато възрастното куче остави дребното да се разхожда и да преглежда на мира.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР