Общото събрание на Софийския университет Св. Климент Охридски е подкрепило

...
Общото събрание на Софийския университет Св. Климент Охридски е подкрепило
Коментари Харесай

СУ подкрепи Анастас Герджиков да остане ректор

Общото заседание на Софийския университет " Св. Климент Охридски " е подкрепило проф. Анастас Герджиков да остане ректор на образователното заведение след присъединяване му в предизборната акция за президент. Това излиза наяве от.

Още преди края на акцията Герджиков разгласи, че ще реши дали да остане отпред на СУ, откакто разиска въпроса със своите сътрудници.

" Ректорът на Софийския университет срещна членовете на общото заседание с претекстовете си да се кандидатира за президент на Република България. Той изрази подготвеност незабавно да подаде оставката си, в случай че Общото заседание счита, че кандидатурата му е повлияла отрицателно на Софийския университет. Членовете на общото заседание поддържаха ректора и показаха общо мнение, че би трябвало да продължи мандата си ", гласи известието на образователното заведение.

Общото заседание е висшият орган на ръководство на университета. То се състои от 400 души. 70% от състава му са професори и доценти на трудов контракт със СУ, а останалите членове са асистенти, студенти, докторанти, както и административен и спомагателен личен състав.

До края на втория ректорски мандат на проф. Анастас Гержиков остават към две години.

Герджиков загуби балотажа на президентските избори в неделя, като получи 31.80% от гласовете против 66.72% за съперника му Румен Радев.

Общото заседание на СУ е приело годишните доклади на ректора, контролния съвет и университетския публичен покровител. В идващите дни членовете му ще проведат скришен избор за попълване на състава на университетския съвет на Софийския университет от квотата на студентите, се показва още в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР