Общото събрание на Организацията на обединените нации прие резолюция, призоваваща

...
Общото събрание на Организацията на обединените нации прие резолюция, призоваваща
Коментари Харесай

ООН предупреди Русия да прекрати „временната окупация“ на Крим

Общото заседание на Организацията на обединените народи одобри резолюция, призоваваща Русия да приключи „ краткотрайната окупация “ на полуостров Крим, извършена през 2014 година.

Резолюцията за милитаризацията на полуостров Крим, пристанището на Севастопол и елементи от Черно и Азовско море бе призната от 63 страни, до момента в който други 17 гласоподаваха срещу, а 62 се въздържаха, написа „ Франс прес “.

Документът „ настоятелно приканва Руската федерация като окупационна мощ, неотложно, изцяло и абсолютно да изтегли военните си сили от Крим и да приключи краткотрайната окупация на територията на Украйна без отсрочване “. Организация на обединените нации дефинира Крим като дестабилизиран поради прехвърлянията на Русия на оръжейни системи, ракети, разполагащи с нуклеарни оръжия, муниции и военни на територията на Украйна.

Борбата сред украинските войски и силите, подкрепени от Москва, е лишила живота на над 13 хиляди души от 2014 година насам, когато Русия анексира Крим.

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации напрежението сред Русия и западните страни по отношение на спора остава на фокус, както стана ясно и от неофициална среща за споразуменията в Минск от 2015 година, провела се предходната седмица в Москва. Берлин и Париж разгневиха Кремъл, като бойкотираха събитието, разказано от европейските страни като интернационална платформа, препоръчана на сепаратистите от Донбас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР