Общото събрание на ООН призова за незабавно хуманитарно примирие в

...
Общото събрание на ООН призова за незабавно хуманитарно примирие в
Коментари Харесай

Общото събрание на ООН призова за незабавно хуманитарно примирие в Ивицата Газа

Общото заседание на Организация на обединените нации прикани за неотложно филантропично помирение в Ивицата Газа, предадоха международните организации. Призивът бе насочен в резолюция, призната от Общото заседание на 21-ия ден от началото на войната сред Израел и Хамас, в миг, в който Израел разгласи, че уголемява сухопътните си интервенции в Ивицата Газа.

Резолюцията на Общото заседание е необвързваща и бе разкритикувана от Израел и от Съединени американски щати, които осъдиха това, че в текста не се загатва Хамас. Тя бе призната под овации и събра 120 гласа " за ", 14 " срещу " и 45 " въздържали се " от 193 членове на Организация на обединените нации.

Резолюцията бе препоръчана в този си тип от арабските страни. Опитът на Канада да промени текста и да бъде включено в него наказание на терористичните офанзиви, осъществени от Хамас и взимането на заложници, не получи поддръжката на две трети от страните членки на Общото заседание. За този вид на текста гласоподаваха единствено 88 страни, 55 се оповестиха " срещу ", до момента в който 23 страни се въздържаха.

Нарастват опасенията, че спорът може да прерасне в по-голяма война и в този подтекст Общото заседание акцентира нуждата да се избегне по-нататъшна дестабилизация и ескалация на насилието в района и прикани всички страни да проявят оптималната въздържаност и всички, които имат въздействие над тези страни, да работят също за реализиране на тази цел.

Общото заседание прикани Израел да анулира заповедта си към популацията на Газа да се реалокира в южната част на анклава. Израел разпореди към 1,1 милиона поданици на Газа, което е съвсем половината от популацията му, да се реалокира на юг още на 12 октомври.

Общото заседание на Организация на обединените нации също по този начин изрично осъди всеки опит или наложително пренасяне на палестинското население. Призова за неотложно и абсолютно освобождение на всички цивилни, които нелегално са държани в плен.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР