Общоприето схващане е, че това, което ядем, се отразява директно

...
Общоприето схващане е, че това, което ядем, се отразява директно
Коментари Харесай

Наистина ли шоколадът води до поява на акне

Общоприето разбиране е, че това, което ядем, се отразява непосредствено на здравето ни - в това число и на нашата кожата. Чували сме даже, че някои храни работят толкоз неподходящо на кожата, че могат да провокират неприятни възпаления като акне.
 Шоколадът, слюнката, мазнините, топенето и повода, която го прави толкоз неудържим
Защо шоколадът да е толкоз неудържим

Поради една съществена причина

Сред тях се подрежда и по този начин обичаният на всички ни шоколад . Но преди изрично да се откажем от това вкусно лакомство, е добре въпреки всичко да се срещнем с мнението на медицинските лица по въпроса.

На непосредствено заложения въпрос предизвиква ли шоколадът акне, експертите дават къс, въпреки и не толкоз еднопосочен отговор: може би. Според някои от тях, съществуват безапелационни изследвания доказващи, че шоколадът може да бъде обвързван с обриви. Сладките храни като цяло покачват гликемичния показател, което от своя страна провокира появяването на акне.
 Снимка 611726

Според други пък са нужни още медицински проучвания, които да потвърдят връзката сред храната и в частност с шоколада и акнето. В последна сметка, всяка храна, съдържаща огромно количество захар, може да докара до нараснало инфектиране , което пък провокира обриви . Това включва бял самун, ориз, макаронени произведения и други мощно модифицирани храни, както и такива с високо наличие на мазнини като масло и месо с наситени мазнини.

Все отново се допуска, че в случай че шоколадът предизвиква развиването на акне, то е поради рафинираните зърна и флавоноидите - естествени растителни съединения, открити в какаото. Като изключително противопоказен се показва белият и млечният шоколад.
 Снимка 611725

И в случай че човек страда от неприятния обрив, първото нещо, което е добре да направи е д а промени питателните си привички като цяло. Най-добре е да премине към диета с ниско наличие на захар и да акцентира на повече плодове и зеленчуци.

Следващата стъпка е потребление на верните артикули за грижа за кожата . За съществена грижа за кожата, страдаща от акне, дерматолизи предлагат почистващи препарати със наличие на бензоил пероксид, прочут с действието си против бактериите, причиняващи акне. Или пък гликолова и алфа хидрокси киселина, която ексфолира кожата и я поддържа чиста.
 Акне, цинк пиритион, селениев сулфит и по какъв начин да се оправим с пъпките с шампоан срещу пърхот
Как да се оправим с пъпките с шампоан срещу пърхот

И в какви случаи работи

А по отношение на използването на шоколад - добре е постоянно да е премерена и в границите на рационалното количество . Предвид, че множеството изследвания потвърждават, че има връзка сред това, което ядем и положението на тялото, обобщават от In Style.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР