Общопрактикуващият лекар Д-р Гергана Николова посочи пред btv, че могат

...
Общопрактикуващият лекар Д-р Гергана Николова посочи пред btv, че могат
Коментари Харесай

Трябва ли да се ваксинират с противогрипна ваксина бременните жени?

Общопрактикуващият доктор Д-р Гергана Николова уточни пред btv, че могат и би трябвало да се имунизират с в изискванията на пандемия от ковид. над 6-месечна възраст също могат да бъдат имунизирани, добави тя.
„ Поставянето на противогрипна ваксина при бременните има и резултат, че пази и бебето откакто се роди, най-малко 6 месеца “, означи лекарят.
„ Препоръчвам на всички, които са над 65 години, на бременните и постоянно боледуващи деца, на хора с хронични болести – да си слагат ваксина “, посъветва доктор Гергана Николова. И добави: " За грипа е рано още, той ще пристигна през ноември – декември ".
Според доктор Гергана Николова статистиката сочи, че България е на последно място в Европа по слагане на противогрипни ваксини. В същото време: „ Пациентите, които са посъветвани от своите лекари да си слагат ваксина, 87% го вършат “, сподели тя.
На тези, които се двоумят дали да си сложат вирусологът проф. Радостина Александрова напомни, че противогрипната ваксина ни пази освен от грипа, само че понижава и риска от инфаркти и инсулти, особени при пациенти над избрана възраст.
Няма по какъв начин противогрипната ваксина да ни навреди, само че безспорни са изгодите, съгласно проф Алксандрова.
Според вирусолога задачата на противогрипната ваксина е да ни обезпечи отбрана, тъй че даже и хората, които бъдат инфектирани, да прекарват доста по-леко, а главната й цел е да предотврати тежките затруднения.
Тя разяснява, и че при слагането на имунизацията има самостоятелна реакция. „ Хората би трябвало да бъдат спокойни, тъй като имунизациите не съдържат деен вирус – той е деактивиран и накълцан в допълнение “, изясни вирусологът.
„ Всеки един от грипните вируси би могъл да нанесе съществени провали, изключително в организма на пациент с хронични болести. Много тежки и съществени са затрудненията при децата “, изясни и доктор Гергана Николова.
 Дойде време за противогрипна ваксина, съгласно вирусолог Дойде време за противогрипна ваксина, съгласно вирусолог
Сега е най-подходящото време за слагане на противогрипна ваксина, съгласно шеф отдел " Противоепидемичен надзор " на Регионалната з...
По думите на доктор Николова противогрипната ваксина обаче не е панацея против всичко, което ще ни срещне през зимата. Тя ни пази от грипните причинители за този есенно – зимен сезон, посочи лекарят.
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР