Общогръцката федерация на моряците (ПNO) обяви, че на 1 май

...
Общогръцката федерация на моряците (ПNO) обяви, че на 1 май
Коментари Харесай

На 1 май стачка ще блокира фериботи и кораби в Гърция

Общогръцката федерация на моряците (ПNO) разгласи, че на 1 май ще организира национална 24-часова стачка, която ще спре трафика на всички категории кораби. Тя ще стартира в среднощ и ще продължи през целия ден до 24 часа.

Това ще се отрази и на проектите на хиляди българи, които възнамеряват да пътуват до Гърция за празниците към 1 и 6 май.

Съобщението за стачката (на гръцки)

В формалното известие на управлението на синдиката се споделя, че това е митинг с искане за неотложно споразумяване на разногласието за пенсионото обезпечаване. Сред настояванията са още сключването на групови контракти за понижаване на безработицата и подобаващи заплати за екипажите, които да се изплащат в точния момент.

Моряците нападат още веднъж елементи от закон от 2013г., според който министерството на морските транспорти и политиката за островите има власт да надзирава всички аспекти на ръководството, развиването и оперирането на пристанищните управляващи в страната, както и този от 2016г., с който бе учреден специфичен регулатор на пристанищата.

По принцип 1 май - Международният ден на Труда, е употребен като мотив за огромни шествия и демонстрации от профсъюзи по целия свят. Много е евентуално идващия вторник цяла Холандия да бъде парализирана от транспортна стачка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР