Общоевропейско онлайн допитване за евентуално отменяне на практиката на преместване

...
Общоевропейско онлайн допитване за евентуално отменяне на практиката на преместване
Коментари Харесай

Дали европейците са против лятното часово време

Общоевропейско онлайн допитване за вероятно анулиране на практиката на пренасяне на стрелките с час напред за лятното часово време провокира огромен интерес, съгласно представители на Европейски Съюз, съобщи ДПА, представена от Дарик.

" Още сме по средата на допитването и сме записали повече от милион респонденти ", сподели представител на Европейската комисия (ЕК) пред ДПА. Само през първите три дни те бяха повече от 500 000.

Социологическото изследване, почнало през юли и продължаващо до 16 август, пита европейските жители, дали биха предпочели да се отстрани увеличаващото деня време, и дали избират лятото или зимата за някакво разбъркване на времето.

Базирайки се на тези резултати, както и на констатации на други допитвания, Европейска комисия желае да вземе решение по предлагането за анулиране на лятното часово време в Европейски Съюз.

Европейският парламент, както и няколко страни членки, към този момент са помолили Комисията да преразгледа сегашната процедура за пренасяне на часовниците напролет и есента, и да реши дали тя би трябвало да бъде изменена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР