Общобългарският комитет Васил Левски на Васил Василев (агент Паскал)

...
Общобългарският комитет  Васил Левски на Васил Василев (агент Паскал)
Коментари Харесай

Бивши комунисти и десари скочиха срещу пиеса на Шоу, поставяна от Джон Малкович в Народния театър

Общобългарският комитет " Васил Левски " на Васил Василев (агент Паскал) и казионния Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса излязоха с остра декларация против пиесата „ Оръжията и индивидът " на нобеловия лауреат Бърнард Шоу.

Спектакълът ще бъде подложен от холивудската звезда Джон Малкович на сцената на Народния спектакъл през ноември. Пиесата е била контрактувана в границите на поредност от диалози сред Малкович и шефа на театъра Васил Василев и е първият от няколко идни взаимни плана сред режисьора и театъра.

В Декларацията, подписана от двете организации, които са близки до Българска социалистическа партия и президента, се акцентира, че в спектакъла ще „ се вихри една гнусна насмешка с нашия народ и неговата войска ". Авторите на документа осъждат тази „ подигравка с българския народ, показан като некултурен, елементарен, нерешителен и неугледен, готова от управлението на Народния спектакъл “.

Вижте целия текст на декларацията:

На 7 ноември т.г. Народният спектакъл " Иван Вазов " се готви да покаже пиесата " Оръжията и индивидът " на Бърнард Шоу. Действието се развива на българска територия малко след разгрома на сърбите в Сръбско-българската война от 1885 година

На първата ни сцена ще се вихри една гнусна насмешка с нашия народ и неговата войска. Сюжетната линия цели да убеди фена в " българската варварщина ", както написа в пиесата. В нея народът ни е показан като некултурен, елементарен, нерешителен и неугледен. Войниците ни - " извънредно пияни и подивели " - нямали разбиране по какъв начин да се бият. Победили са инцидентно, с помощта на своето незнание.

Защо управлението на Народния спектакъл е решило да сложи антибългарската пиеса е неразбираемо. Независимо какви са били подбудите му, резултатът отвращава. При това премиерата е на 7 ноември - датата, на която младата българска войска разгромява сърбите при Гургулят и Сливница и ги прогонва от Отечеството. Съвпадението едва ли е инцидентно и може да се пояснява като опит за честен реванш на разрушените нашественици. Разбирай: да, сърбите бяха победени, само че от едни варвари.

Ние, Общобългарският комитет " Васил Левски " и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и запаса осъждаме обществената подигравка с нашия народ, готова от управлението на Народния спектакъл. За нас националното достолепие е висша полезност, която сме призвани да пазим. Призоваваме Народното събрание и Министерския съвет да се намесят и унизителната режисура да бъде неотложно свалена от националната сцена.

Председател на общобългарския комитет " Васил Левски " е Васил Василев - дълготраен публицист, сътрудник на Българска телеграфна агенция в Париж, след 1989 година - предприемач. Той изкупи откраднатите детайли от паметника на Левски в София и основава детски патриотични организации " Млади възрожденци " в цялата страна. Всяка година на 19 февруари тези деца стоят на пост с пушки пред паметника на Апостола. "

Позицията на Общобългарският комитет " Васил Левски " и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса не би трябвало да е изненада, тъй като те не един път са имали такова ретроградно мислене, облечено под лъжливата форма за " национализъм и родолюбие ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР