Общо задържаните са седем. Събраните до момента доказателства по разследването се

...
Общо задържаните са седем.
Събраните до момента доказателства по разследването се
Коментари Харесай

Шефката на Агенция Митници и заместникът й са в ареста за 24 часа

Общо арестуваните са седем.

Събраните досега доказателства по следствието се рапортуват на Софийската градска прокуратура, която следва да реши на кои от обвинените ще бъдат повдигнати обвинявания и защо. 

Междувременно обиски и претърсвания бяха осъществени на няколко места в Свиленград и Хасково, като се допуска, че полицейска интервенция е обвързвана с акцията на ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията в постройката на Агенция " Митници " в София. 

По неофициална информация в Свиленград са били претърсени 2 адреса - офис постройка и частен дом, както и други два в Хасково, съобщи Българска национална телевизия. Става въпрос за жилищни и други парцели, свързани с някогашни и сегашни чиновници на разнообразни равнища в Агенция " Митници ".

Πo данни на локалния уебсайт " Е-Свиленград " обиските са били в дoмoвeтe нa някогашен нaчaлниĸ нa Mитницa- Cвилeнгpaд и бизнecмeн, ĸoйтo oтдaвнa e отвън cиcтeмaтa нa пpиxoднaтa aгeнция.

На този стадий няма информация за арестувани и дали е конфискувано нещо при претърсванията.

По-рано през днешния ден директорката на Агенция " Митници "  Петя Банкова беше изведена от постройката и отведена в Антикорупционната комисия за разпит. Според Банкова зад акцията против нея стои ръководителят на ДАНС,  с който била в неприятни връзки от години. Тя пое Агенция " Митници " при започване на март, като беше назначена персонално от финансовия министър в оставка Асен Василев. Петя Банкова видя политическа офанзива в протичащото се.

Обиски бяха осъществени още в дома и кабинета на Людмил Маринов. Той е заместител началник на Агенция Митници от 5 март, назначен персонално от Петя Банкова. Банкова и Маринов се познават от дълго време. И двамата са били чиновници на ДАНС, преди да се трансферират в митниците. Домът и кабинетът на Банкова също са претърсени.

Като пояснение за акцията, за която от прокуратурата през целия ден резервираха безмълвие, беше посочен сигнал за осъществена евентуална контрабанда на цигари. Споменато беше и името на някогашния митничар Николай Николов, по прякор Паскал.

" Не познавам Паскал, не знам даже кой е, аз желая да спра контрабандата, която сега пречи на цялата ни страна. Махнала съм всичките чиновници, това е реалност и няма да разреша да върви контрабанда. Ако това е казусът на страната, да го заявят ", беше безапелационна Банкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР