Общо в места за наставане и държавни бази и се

...
Общо в места за наставане и държавни бази и се
Коментари Харесай

56 хил. украинци са настанени в България -

Общо в места за наставане и държавни бази и се намират над 56 000 украинци, заяви в изявление за Българска телеграфна агенция министърът на туризма Христо Проданов.

По новата стратегия (с небосвод на деяние 31 август) за филантропично подкрепяне на разселени хора от Украйна ще вземат участие над 500 места за настаняване и обекти за краткотрайна протекция. Най-много от тях са в Слънчев бряг (65), Китен (20), Банско, Бяла, Поморие (15), Несебър (15), Варна, Балчик и други Повече от 400 от кандидатствалите са вписани в Националния туристически указател. Сред тях има хотели, къщи за посетители, стаи за посетители, почивни станции, обекти за краткотрайна протекция.

" Базите разполагат с всичко належащо за настаняване и дават естествени условия за живот (...) За всеки украински жител ще бъде обезпечено настаняване с обезпечена нощувка ", твърди министърът.

Базите разполагат с над 39 хиляди кревати, от тях 31 хиляди са непрекъснати и над 8000 са спомагателни.

Всички хотели, които са кандидатствали по новата стратегия, са заявили, че дават настаняване на стойност 10 лева на човек или настаняване и изхранване на стойност 15 лева на човек. Тези услуги се покриват от страната и за тях хотелиерите не може да желаят доплащане, нито да отхвърлят настаняване или настаняване и изхранване на украински бежанци в границите на посочените суми, предизвестява министърът.

Извън наложителното даване на заслон и храна хотелиерите са в правото си като търговски обекти да оферират спомагателни услуги на украинските бежанци. Например спа, фитнес, интернет, паркинг, разчистване на стая, пране на спално долни дрехи и хавлии, анимация за децата, и други

Разплащането по новата стратегия ще бъде за нощувки през юни, ще се кандидатства за възобновяване на средства от 1 до 5 юли, а изплащането им ще е в границите на месец юли.

Това лято вътрешният пазар остава предпочитан, само че чакаме забележителен брой туристи от Румъния, Полша, Германия, Чехия, Англия, Израел и други, сподели министър Проданов. Той заяви, че броят на планувани полети за летен сезон 2022 година общо за летища Варна и Бургас е над 9000 и е над нивото от летен сезон 2021, само че данните са динамични заради военния спор в Украйна. Ръст чакаме от Англия, Израел, положителни предпоставки за растеж има и от полския пазар, сподели още министър Проданов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР