Общо шест кораба напуснаха украинските пристанища след подновяването на зърнената

...
Общо шест кораба напуснаха украинските пристанища след подновяването на зърнената
Коментари Харесай

Шест кораба напуснаха украинските пристанища след възобновяване на зърнената сделка

Общо шест кораба напуснаха украинските пристанища след подновяването на зърнената договорка , с което броят на корабите, напуснали черноморските пристанища, надвиши 426, като те са превозили 9,7 милиона тона зърно, сподели турският министър на защитата Хулуси Акар, представен от турски вестник " Йени Шафак ".

Вчера бе обявено заза експорт на зърно в Черно море, която беше подписана на 22 юли сред Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна. Припомняме, че в събота  действието на съглашението за доставка на зърно, подписано сред Москва, Турция, Украйна и Организация на обединените нации . Кремъл декларира, че към този момент не може да подсигурява безвредното прекосяване на кораби от Украйна през Черно море, като изяснява това с .

Въпреки решението на Русия, за придвижване на 14 кораба в Черно море за понеделник, 31 октомври, в границите на договорка за зърно. Беше обявено, че 12 от тях ще отпътуват от Украйна , а други два ще дойдат в страната. Делегацията на Организация на обединените нации е уведомила съветската делегация за тези дейности в сходство с откритите процедури..

" Сега ще засилим напъните си в рамката, избрана от нашия президент във връзка с удължаването на зърнената самодейност, която изтича на 19 ноември ", сподели Акар.

Той добави, че " най-искреното предпочитание " на Анкара е спорът сред Москва и Киев да завърши с мирни средства и способи.

В момента страните договарят за допустимо удължение на съглашението, което завършва на 19 ноември, като турския президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че Анкара е решена да подсигурява превозването на съветско зърно и торове в по-слабо развитите страни .
 Украйна ликува от неуспеха на
Украйна ликува от неуспеха на " съветския шантаж " за зърнената договорка

Смутената Москва осъзнала, че самодейността ще сработи и без нейно участие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР