Общо седем от опериращите у нас търговски банки са завършили

...
Общо седем от опериращите у нас търговски банки са завършили
Коментари Харесай

Кои са най-печелившите банки у нас?

Общо седем от опериращите у нас търговски банки са приключили 2018 година с облага от над 100 млн. лева, излиза наяве от данни на Българска национална банка.

Именно тези банки образуват над 83% от банковата облага за последните 12 месеца, възлизаща на рекордните 1.678 милиарда лева

Кои са най-печелившите банки у нас?

Начело за 2018 година е Уникредит Булбанк. Най-голямата банка в страната съумя да завърши последната цялостна година под управлението на Левон Хампарцумян на плюс от 430 млн. лева по отношение на позитивен финансов резултат от 297 млн. лева за година по-рано.

Втората позиция е за Банка ДСК, която осъществя 226.9 млн. лева облага против 254 млн. лева за преди година. Годината бе сполучлива за банката, защото закупи Сосиете Женерал Експресбанк и след окончателното вливане ще има късмет да се трансформира в номер 1 у нас.

На конференцията във връзка формалното оповестяване на договорката от управлението на OTP Bank, притежаваща 100% от капитала на Банка ДСК, оповестиха, че за момента нямат планове за повече покупко-продажби в страната ни.

Третата най-печеливка банка в България, по данни за 2018 година, е Обединена Българска банка. Тя също реализира договорка, като новата институция е резултат от придобиването на ОББ от страна на KBC, която дотогава притежаваше СИБАНК у нас. Днес това е и третата по мярка на активите банка у нас, изпреварена единствено от Уникредит Булбанк и Банка ДСК.

Топ 5 на най-печелившите банки у нас се добавя от Пощенска банка и Първа капиталова банка. Пощенска банка също реализира договорка през 2018 година, откакто съумя да придобие Пиреос Банк и приключи годината на плюс от 167 млн. лева

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР