Общо събрание на Софийския университет Св. Климент Охридски“ реши ректорът ...

Общо събрание на Софийския университет Св. Климент Охридски“ реши ректорът

Анастас Герджиков се завърна на ректорското си място в СУ

Общо заседание на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ реши ректорът проф. Анастас Герджиков да продължи мандата си, заяви БГНЕС.

В съвещанието на висшия групов орган на университета участваха 336 регистрирани участници. Ректорът на Софийския университет срещна членовете на Общото заседание с претекстовете си да се кандидатира за държавен глава на Република България. Той изрази подготвеност незабавно да подаде оставката си, в случай че Общото заседание счита, че кандидатурата му е повлияла отрицателно на Софийския университет.
Проф. Герджиков: Софийски университет е единственият български университет в първите 1000 в международните ранглисти
През последните 4 години получихме нова институционална акредитация с оценка 9.61. Университетът не престава да бъде преди всичко в на...

Въпреки това обаче членовете на Общото заседание поддържаха ректора и показаха общо мнение, че би трябвало да продължи мандата си.

Общото заседание одобри годишните доклади на ректора, контролния съвет и университетския публичен покровител. В идващите дни членовете на Общото заседание ще проведат скришен избор за попълване на състава на Академичния съвет на Софийския университет от квотата на студентите, прецизираха от университета.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com
PromoMall.bg