Престъпленията, свързани с онлайн приятелство с деца, достигнаха рекордно високо ниво - тъй като цифрите разкриват социалните приложения, където се случва това

...
Общо около 34 000 престъпления, свързани с онлайн приятелство, са
Коментари Харесай

Общо около 34 000 престъпления, свързани с онлайн приятелство, са регистрирани от полицейските сили на Обединеното кралство през последните шест години, според данни, събрани от NSPCC чрез искания за свобода на информацията.

Децата под 12 години съставляват една четвърт от общия брой на жертвите, каза благотворителната организация.

Момичетата са били насочени в 83% от случаите, когато полът е бил известен.

е използван в 26% от случаите, докато 's , , и са използвани в 47% от случаите, когато средствата за комуникация са записани.

Общо 150 различни игри, приложения и уебсайтове бяха използвани за насочване към деца.

Порнография за отмъщение: промяната в закона улеснява наказателното преследване на извършителите

„Той използва изображения, за да ме контролира“

19-годишна жена, която желае да остане анонимна, каза, че е била подстригвана на 15 години от мъж, представящ се за момче, с когото тя говори в Yubo, френска социална мрежа приложение за работа в мрежа, което позволява на потребителите да се присъединяват към предавани на живо групови видеоклипове.

Мъжът обикновено се ядосваше, ако тя се забави твърде много, за да отговори, и не го приемаше, когато тя приключи разговорите им в приложението.

< p>„Той току-що ме намери в Instagram и ми изпрати съобщения директно там“, каза тя на NSPCC.

По негова молба тя му беше изпратила снимки, на които е гола.

„Той използва изображенията, за да ме контролира“, каза тя. „Дори не ми беше позволено да използвам тоалетната без негово разрешение.

„Страхувах се да кажа на никого заради снимките и заплахите му. Той заплаши, че ще сподели снимките ми с приятели и семейство, които е намерил чрез социалните ми медии, ако спра да отговарям.“

Жертва на банда за подстригване: „Чувала съм всичко това и преди“

„Поразително Законът за безопасността е отчаяно необходим“

Сър Питър Уонлес, главен изпълнителен директор на NSPCC, каза, че изследването подчертава мащаба на малтретирането на деца, случващо се в социалните медии.

„Броят на престъпленията трябва да служи като напомняне защо е толкова важен и защо революционните защити, които ще предостави на децата, са отчаяно необходими“, каза той.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

Разпоредбите, предложени в законопроекта, имат за цел да направят компаниите за социални медии и търсачките по-отговорни за съдържанието, публикувано на техните платформи.

След значителни закъснения от първото му внасяне през 2019 г., законопроектът е предстои последният му дебат в Камарата на лордовете следващия месец.

Прочетете повече:
Законопроектът за безопасност „масово разочарова момичетата“
WhatsApp добавя заключени чатове за „интимни разговори“Какво има в законопроекта за онлайн безопасността?

Въпреки това, предложенията, позволяващи на регулаторите в Обединеното кралство да сканират съобщения, включително WhatsApp и Signal, които твърдят, че ще компрометират поверителността на потребителите.

NSPCC приветства укрепването на законодателството, свързано с личните съобщения, и добави: „Сега зависи от технологичните фирми, включително тези, подчертани от тези ярки цифри днес, да се уверят, че техните настоящи сайтове и бъдещи услуги не излагат децата на неприемлив риск от злоупотреба.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР