Общо девет мъже от различни общини на територията на Бургаска

...
Общо девет мъже от различни общини на територията на Бургаска
Коментари Харесай

Девет души са задържани до момента за купуване на гласове в Бургаско

Общо девет мъже от разнообразни общини на територията на Бургаска област са арестувани за пазаруване на гласове, вследствие на извършена профилирана полицейска интервенция за попречване на закононарушения срещу политическите права на жителите и нарушение на изборното законодателство.

Както по-рано БНР Бургас заяви, при инспекция на два адреса в бургаския квартал „ Победа ", населявани от двама мъже / на 40 и 42 години/, даващи нелегално пари против рента, са открити и конфискувани: сумата от 11 000 лева, персонални и дебитни карти и тетрадки със лист с имена и раздавани суми. Установено е, че на длъжниците на лихварите е обещавано опрощаването на заеми по отношение на гласуването за избрана политическа мощ. Към момента продължава провеждането на разпити на длъжници за уточняване на елементи по случаите. Образувани са две досъдебни производства.

На територията на карнобатското село Екзарх Антимово също е осъществено претършуване на частен дом, населяван от 40-годишен мъж от селото, който е арестуван за период до 24 часа. Образувано е бързо произвеждане по член 167 от Наказателен кодекс / закононарушение срещу политическите права на гражданите/. Иззети са мобилни телефони със фотоси на персонални карти, като процесуално-следствените дейности по документиране на незаконната активност на арестувания продължава.
Други шестима мъже от несебърските села Гюльовца и Оризаре са арестувани още веднъж са пазаруване на гласове, като са формирани три бързи производства. При претърсвания на разнообразни адреси в селата са конфискувани описи на лица от разнообразни обитаеми места в Бургаска област, съдържащи персонални данни, копия на интегрална бюлетина с обозначена преференция, копия на персонални карти и други документи свързани с изборния развой. Иззети са още портативни компютри /лаптопи/ и мобилни телефони.

Разпитани са очевидци. От един от претърсените адреси в село Гюльовца, е открита и конфискувана сумата от 28 000 лв., както и тетрадка, съдържащи имена с персонални данни. От различен адрес в с. Гюльовца, са конфискувани тетрадка с дребни имена на голям брой хора и сумата от 16 540 евро, 1 320 щатски $ и 8 100 лв..

Активната полицейска работа по обезвреждане случаи на нарушение на изборното законодателство в Бургаски район продължава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР