Общо дело е да помогнем на Украйна, а Русия да

...
Общо дело е да помогнем на Украйна, а Русия да
Коментари Харесай

Денков и Габриел се срещнаха с Дейвид Камерън, ето какво обсъдиха

Общо дело е да помогнем на Украйна, а Русия да не завоюва тази война. Това съобщи министър председателят Николай Денков след среща сред него, вицепремиера Мария Габриел и английския външен министър Дейвид Камерън в Министерския съвет през днешния ден.

По думите на Денков е била разисквана ролята на войната в Украйна и помощта, която би трябвало да обезпечат всички " Споделяме мнението, че украинските войски се бият за бъдещето на Европа, това не е народен въпрос, а въпрос, който ще предопредели историческите събития в Европа на международната сцена за идващите може би десетилетия ", добави той.

" Знаете, че пострадали сме и ние. Не толкоз от позиция на количеството мигранти, които имаме в България, в сравнение с от това, че в прочут смисъл се оказахме жертва на проблемите, които срещат част от огромните европейски страни. Това, в което сме обединени, е, че решението на тези проблеми с миграцията може да бъде открито единствено с общоевропейски старания, като в европейския подтекст включвам и Англия като страна, която има голямо значение във връзка с битката с миграцията, по този начин и във връзка с насъбрания опит ", продължи относно миграцията, която Денков дефинира като " проблем от най-високо равнище за Европа ".

" Дейвид Камерън е човек с голям опит и взор в дълбочина на политически процеси и на международната сцена, и в Европа, и на Балканския полуостров в частност. Обмяната на отзиви и на хрумвания за това по какъв начин да се оправим с провокациите дружно е извънредно потребна за нас като екип и би могла да има дълготрайни последствия във връзка с някои от концепциите, които обменихме ", акцентира пермиерът. 

" Благодаря за гостоприемството. Радвам се, че още веднъж съм в България. Тя е значим сътрудник на Обединеното кралство. Проведохме значими диалози във връзка с Украйна. Путин би трябвало да види, че е сбъркал. България демонстрира своята взаимност, както Англия и доста други страни ", акцентира от своя страна пък английският външен министър Дейвид Камерън.

" Имаме стопански, военни и дипломатически благоприятни условия. Единственото належащо в този момент е политическа воля от страна на страните, които поддържат Украйна. Поздравления, че се отказвате от съветския петрол и газ. Дезинформацията, идваща от Русия, визира всички страни. Миграцията е тематика, която се употребява, с цел да се настройват гласоподавателите срещу ", сподели още той.

" Срещата ни бе добра опция да укрепим стратегическото съдействие в основни сфери. Откроявам обстоятелството, че България и Обединеното кралство са стратегически съдружници в НАТО, дружно търсим решения на световни провокации. Днес съществени тематики в диалога ни бяха тематики от нашия двустранен евроатлантически дневен ред ", сподели пък вицепремиерът Мария Габриел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР