Общо четиридесет пакета марихуана, с общо тегло 200 кг, са

...
Общо четиридесет пакета марихуана, с общо тегло 200 кг, са
Коментари Харесай

Полицията в Бургас хвана марихуана за 3 млн. лева в Несебър, петима са в ареста

Общо четиридесет пакета марихуана, с общо тегло 200 кг, са разкрити и арестувани на територията на Несебър при акция на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " и чиновници на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

 

Количеството е най-голямото, залавяно в региона, в последните 10 години. Ако бяха стигнали до пазара, облагата от пакетите, всеки от които по пет кг, би доближила към три милиона лв.. Това оповестиха на конференция през днешния ден в Бургас прокурорите Георги Чинев, Ангел Георгиев и шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

 

По случая се е работило от месеци. Задържани са петима; четирима живеят на територията на Бургаска област, един е от област Добрич. Последният е производител на растенията.

 

Старши комисар Калоянов посочи, че той е имал лиценз за произвеждане на промишлен коноп, само че откритата марихуана нямала нищо общо с него, защото растенията са били с високо наличие на тетрахидроканабинол.

 

Извършени са тринайсет претърсвания и изземвания, както и персонални обиски. Разпитани са доста очевидци. Внесено е искане за взимане на мярка " задържане под стража " по отношение на петимата арестувани, сподели наблюдаващият делото прокурор Ангел Георгиев.

 

Единият от арестуваните е притеглен като обвинен за началник на проведена незаконна група.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР