Общо 95 организации кандидатстваха със свои проекти в дарителската кампания

...
Общо 95 организации кандидатстваха със свои проекти в дарителската кампания
Коментари Харесай

95 организации кандидатстваха с проекти в дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“

Общо 95 организации аплайваха със свои планове в дарителската акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “, която за 11-а поредна година ще поддържа значими здравни, обществени, културни и екологични дела.

От основаването на самодейността досега са подкрепени общо 257 плана с близо 3 млн. лева, дарени от чиновниците и банката, както и от необятната общност.

През тази година максимален е броят на предложенията за начинания в обществената сфера (38) и в региона на опазването на здравето (33). Двадесет организации търсят финансиране за планове в областта на културата и образованието, а четири – за запазване на околната среда.

Предложенията ще бъдат селектирани от Комисията по спонсорства и дарения на Райфайзенбанк (България), според Принципите за спонсорства и поддръжка на банката.

Избраните планове ще бъдат оценени за резистентност от външен експертен съвет и финално утвърдени от Управителния съвет на банката, преди да стартира набирането на средства за реализирането им. Селектираните планове ще бъдат оповестени при започване на ноември, когато ще бъде отворена и платформата за дарения.

Сред акцентите на акцията тази година са нововъведенията в медицината и образованието; навременната профилактика и лекуване на редките заболявания при деца и възрастни; поддръжката за самотни възрастни хора и за деца с психологични болести и тежки физически увреждания; съхраняването и популяризирането на българското културно завещание – фолклорни обичаи, традиции, занаяти; предварителната защита, опазването и съхранението на българските гори и опазването на местообитанията.

За да попаднат измежду определените планове, за които ще се набира финансиране, е значимо плановете да са устойчиви, да засягат съответна целева група и резултатът от тях да бъде ясно измерим.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР