Общо 9447 български деца на възраст от 5 до 16

...
Общо 9447 български деца на възраст от 5 до 16
Коментари Харесай

Близо 10 хил. деца определиха победителите в наградата "Бисерче вълшебно" 2018

Общо 9447 български деца на възраст от 5 до 16 години гласоподаваха за своите обичани книги за 2017 година, номинирани за премията " Бисерче вълшебно " 2018, оповестиха отганизаторите о тсайта " Детски книги ".

Книгите спечелили в 4-те възрастови категории и категорията за нехудожествена литература " Нещотърсачи " ще бъдат оповестени на публична гала на 22 април от 18 ч. в огромната зала на Младежки спектакъл " Николай Бинев " в София. Събитието ще закрие Софийския интернационален книжовен фестивал за деца и младежи.

Всички искащи деца и техните родители, баби, дядовци или учители могат да участват на награждаването, като вземат своята безвъзмездна покана от осведомителния щанд на фестивала в Младежкия спектакъл (трети етаж) до половин час преди събитието.

" Бисерче вълшебно " се връчва от 2013 година от фондация " Детски книги " и е единствената българска премия за съвременна детска литература, чието жури са децата. Основна цел на плана е да запознае читателите от 5 до 16 година със актуалната художествена литература, издавана на български език, и да насърчи четенето измежду подрастващите.

В шестото издание на премията се състезаваха 101 заглавия на създатели от 19 страни, като броят на българските издания бе максимален - 32. Периодът на гласоподаване бе от 20 февруари до 15 април.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР