Общо 90 от гласовете, подадени на извънредния конгрес на Българския

...
Общо 90 от гласовете, подадени на извънредния конгрес на Българския
Коментари Харесай

Съдът постанови, че 90 делегати на извънредния конгрес на БФС са били нередовни 


Общо 90 от гласовете, подадени на изключителния конгрес на Българския футболен съюз (БФС) на 12 октомври са били нередовни, постанови Софийският градски съд (СГС).

По тази причина магистратите анулираха всички решения, взети на общото заседание, което преизбра Борислав Михайлов за президент на БФС с минимална преднина пред съперника му Димитър Бербатов .

До делото се стигна, откакто аматьорският футболен клуб Балкан (Варвара) апелира избора на Михайлов, тъй като делегатът на тима не беше позволен на конгреса. Съдът в този момент приема, че той вярно не е бил позволен да гласоподава, само че постановява, че други десетки делегати непозволено са взели участие в събранието.

Според Устава на БФС всеки от излъчените делегати би трябвало да взе участие в директорски орган на клуба, който съставлява. Според Софийски градски съд 90 от гласувалите не са отговаряли на това изискване. Сред тях са представителите на "Лудогорец ", "Локомотив " (Пловдив), "Септември " (Симитли), "Литекс " (Ловеч) и 86 аматьорски клуба.

Решението не е дефинитивно и футболният съюз може да го апелира пред Софийския апелативен съд.

Претендентът за президентския пост в БФС Димитър Бербатов разяснява правосъдното решение, акцентирайки, че "единственият вероятен излаз от рецесията е неотложно осъществяване на почтен избирателен конгрес ".

"Обжалването на правосъдното решение единствено ще покаже, че Михайлов и компания не милеят за богатството на българския футбол, а за постовете си в БФС. Това ще бъде безсмислено удължение на мъката им с предупреден край, което ще бъде пагубно за българския футбол ", сподели Бербатов в свое видеообръщение в петък.

Бившият национал прикани президентът на футболния съюз и членовете на Изпълкома да подадат оставки.

Борислав Михайлов е отпред на БФС от 2005 година, когато съумя да смъкна от власт починалия Иван Славков-Батето с 194 на 133 гласа. Следващите си победи Михайлов постигаше с над 80% болшинство. Разликата, с която завоюва против Бербатов, е най-малката до момента.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР