Общо 86% от учителите не одобряват въвеждането на зелен сертификат

...
Общо 86% от учителите не одобряват въвеждането на зелен сертификат
Коментари Харесай

Една трета от учителите са готови да напуснат заради зелените сертификати

Общо 86% от учителите не утвърждават въвеждането на зелен документ в просветителната система, а близо 35% са подготвени са изоставен, акотова се случи. Това се споделя в намерено писмо до здравния министър Стойчо Кацаров от профсъюз " Образование " на КТ " Подкрепа ".

Едва 12% от педагозите са подготвени да го употребяват, както към този момент са принудени хиляди българи.

Въвеждането на зелен документ ще блокира просветителната система, ще докара до отлив на учители и ще сътвори „ брутални компликации на българските родители “, предизвестява синдикатът

" Нека разговорът, а не политическия диктат да бъде водещ при Вашите последващи решения и заповеди ", се споделя в писмото.

Председателят на синдиката доктор Юлиян Петров показва, че профсъюзните структури резервират подготвеност да реагират на зеления документ с всички вероятни средства, включващи митинги и стачка при липса на разговор в тази сложна обстановка.

Служебното държавното управление сега обсмиял дали да задължи чиновниците на гише в държавната и локалната власт да вървят на работа против проявление на зелен документ. Подобна мярка се обмисля и за просветителната система.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР