Общо 86% от учителите не одобряват въвеждането на зелен сертификат ...

Общо 86% от учителите не одобряват въвеждането на зелен сертификат

Една трета от учителите са готови да напуснат заради зелените сертификати

Общо 86% от учителите не утвърждават въвеждането на зелен документ в просветителната система, а близо 35% са подготвени са изоставен, акотова се случи. Това се споделя в намерено писмо до здравния министър Стойчо Кацаров от профсъюз " Образование " на Кодекс на труда " Подкрепа ".

Едва 12% от педагозите са подготвени да го употребяват, както към този момент са принудени хиляди българи.

Въвеждането на зелен документ ще блокира просветителната система, ще докара до отлив на учители и ще сътвори „ брутални компликации на българските родители “, предизвестява синдикатът

" Нека диалогът, а не политическия диктат да бъде водещ при Вашите последващи решавания и заповеди ", се споделя в писмото.

Председателят на синдиката д-р Юлиян Петров показва, че профсъюзните структури резервират подготвеност да реагират на зеления документ с всички допустими средства, включващи митинги и стачка при липса на разговор в тази сложна обстановка.

Служебното държавното управление сега обсмиял наистина ли да задължи чиновниците на гише в държавната и локалната власт да вървят на работа против проявление на зелен документ. Подобна мярка се обмисля и за просветителната система.

Източник: mediapool.bg