Общо 8340 моторни превозни средства са проверени в рамките на

...
Общо 8340 моторни превозни средства са проверени в рамките на
Коментари Харесай

Над 8300 МПС са проверени за спазване на ЗД по пътищата за изминалия ден

Общо 8340 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Извършен е надзор на 10 981 водачи и пасажери. Съставени са 2252 фиша и 626 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на моторни транспортни средства от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 20 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. 14 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, шестима - с над 1,2 на 1000, няма отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 19 водачи, а петима са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор " са тествани 2574 моторни транспортни средства и 2952 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 832 фиша и 129 акта за определяне на административно нарушаване. Установени са петима водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима - с над 1,2 промила. Четирима са седнали зад кормилото под въздействието на наркотични субстанции или техни аналози.

За 28 април общо 9521 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 12 235 водачи и пасажери.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР