Общо 83-ма курсанти-първокурсници и 62-ма резервисти, изпълняващи срочна служба в

...
Общо 83-ма курсанти-първокурсници и 62-ма резервисти, изпълняващи срочна служба в
Коментари Харесай

Курсанти и резервисти положиха клетва в Националния военен университет „Васил Левски“

Общо 83-ма курсанти-първокурсници и 62-ма резервисти, изпълняващи срочна работа в доброволния запас поставиха военна клетва на Ритуалния плац на Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски “ във Велико Търново, оповестиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Курсантите са от 150-ия випуск на НВУ и ще се образоват по 16 военни специализации в идващите пет години в трите факултета на Университета – „ Сигурност и защита “, „ Логистика и технологии “ и „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “. В края на образованието си курсантите ще придобият две бакалавърски степени – по военна и по гражданска компетентност.

В своето послание към курсантите и резервистите началникът на НВУ „ Васил Левски “ бригаден военачалник Иван Маламов уточни, че отбраната на родината е дълг и въпрос на чест, изискващ познания и умения, усърдие и себераздаване, храброст и смелост.

Сред формалните посетители на тържествения обред бяха заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов и заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, които поздравиха положилите военна клетва курсанти и резервисти. Гости на събитието бяха шефове на дирекции в Министерството на защитата, командири на военни формирования, кметове на общини, началници на военни окръжия, представители на държавни институции, ръководители на съюзи, родители и близки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР