Общо 688 ученици прекрачиха праговете на двете девненски училища –

...
Общо 688 ученици прекрачиха праговете на двете девненски училища –
Коментари Харесай

Учебната година започна за 688-те ученици в двете училища в Девня

Общо 688 възпитаници прекрачиха праговете на двете девненски учебни заведения – ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ и СУ „ Васил Левски “ – на 17 септември. Новата образователна година на територията на индустриалната община бе открита с празнични концерти, химна на Република България и тържествено издигане на учебните флагове.

Кметът на Девня Свилен Шитов и ръководителят на Общинския съвет Владимир Ненков откриха новата образователна година в Средно учебно заведение „ Васил Левски “, където школския предел прекрачиха 511 възпитаници, измежду които 61 първокласници. Те бяха посрещнати с празничен концерт, ритуално пердашене на първия звънец, лисване на менче с вода и минаване под венец на най-малките.

Градоуправникът пожела на учениците и учителите противоречива и сполучлива нова образователна година.

„ Община Девня влага и ще продължава да влага в просветителна инфраструктура, с цел да обезпечи удобна среда за всички участници в образователния развой “, съобщи Свилен Шитов. Припомняме, че Община Девня обновява постройката на СУ " Васил Левски ", откакто завоюва план за енергийна успеваемост на стойност 1, 4 млн. лв. по Програмата за развиване на селските региони.

За всички малчугани от I до IV клас в двете девненски учебни заведения Общината закупи комплекти образователни пособия и писалищен материали, с което облекчи бюджета на стотици фамилии. За сметка на локалния бюджет са и униформите за гимназистите от новите професионални паралелки.

В своята приветствена тирада Свилен Шитов се обърна особено към първокласниците, осмокласниците и зрелостниците:

„ Нека новата образователна година бъде изпълнена с жадност за нови познания, възторг, креативност и отлични резултати! Безспорно най-развълнувани са тези, които за първи път прекрачват прага на учебното заведение – първокласниците. На тях поисквам незабравими дни, сполучливо образование и религия в учителите, с които ще бъдат дружно!

Добре пристигнали и на всички осмокласници в Средно учебно заведение „ Васил Левски “, които тази година стартират образованието си в гимназиален стадий по компетентност „ Електрообзавеждане на производството “! Поставете положително начало на Вашето образование, с цел да се радвате на плодовете, които подсигуряваме взаимно с индустриалните колоси по плана за професионално обучение!

На зрелостниците, които за последна година прекрачват школския предел, поисквам желязна дисциплинираност и сполучливо дипломиране, с цел да продължат образованието си в определените от тях висши образователни заведения и специалности “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР