Общо 635 журналисти от 34 страни са получили акредитации, за

...
Общо 635 журналисти от 34 страни са получили акредитации, за
Коментари Харесай

Над 600 чуждестранни журналисти ще отразяват изборите в Турция

Общо 635 публицисти от 34 страни са получили акредитации, с цел да отразяват предварителните президентски и парламентарни избори в Турция, съобщи Анадолската организация.

Шестима кандидат-президенти и осем партии ще се борят за гласовете на гласоподавателите на вота в Турция в неделя. Това е първият избор след референдума през предходната година, когато турските жители утвърдиха препоръчаните промени в Конституцията. Гласуването трябваше да се организира през ноември следващата година, само че президентът реши да изтегли изборите по-рано.

Главната дирекция по пресата, излъчването и информацията на Турция е издала акредитациите за задграничните публицисти. Дирекцията заяви, че за публицистите ще бъдат основани всички нужни условия за отразяване на гласуването.

За представителите на медиите са основани пресцентрове в Анкара, Истанбул и Диарбекир. В пресцентровете има монитори, по които ще се излъчват данните на Висшата изборна комисия на Турция и на държавната Анадолска организация.

Общо 415 наблюдаващи от осем интернационалните организации са пристигнали в Турция, с цел да наблюдават изборите в страната. Най-много са наблюдаващите от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) - 234, осведоми Анадолската организация. Реджеп Тайп Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развиването ръководят Турция към този момент 16 години. Очакванията са той да завоюва нов мандат като президент. Сред съперниците на Ердоган с най-големи шансове са представителят на най-голямата опозиционна партия Мухарем Индже и националистката Мерал Акшенер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР