Общо 6045 престъпления са регистрирани в Пловдив и региона през

...
Общо 6045 престъпления са регистрирани в Пловдив и региона през
Коментари Харесай

Скочи броят на жените бандитки в Пловдив

Общо 6045 закононарушения са регистрирани в Пловдив и района през предходната 2022 година Това сочи статистиката на Министерство на вътрешните работи. Отчита се лек спад, като противозаконните прояви са със 106 по-малко спрямо 2021 година Само на територията на град Пловдив са регистрирани 2861 закононарушения, останалите са в региона. Това значи, че приблизително месечно в района има по 500 престъпни прояви.

Голям растеж обаче има при разкриването на закононарушенията. През 2022 година са разкрити близо 57%, до момента в който през миналата процентът на разкриваемост е бил 47.  Арестуваните за престъпните прояви са 3151 души. Освен това през 2022 година са били разкрити общо 553 закононарушения, регистрирани през минали години.



За регистрирания интервал се вижда нарастване на детската престъпност. През 2022 година в издънка са хванати 210 малолетни, сред 14 и 17 години. За съпоставяне - през миналата година броят на откритите от чиновниците на реда деца нарушители е бил с по 25% по-малко, или 162. 

Ръст има и при закононарушенията, осъществени от дами и непознати жители. Заловените бандитки са 441 против 308 през 2021 година, или още веднъж нарастване с към 25%. Чужденците, които Министерство на вътрешните работи в града под тепетата е арестувало, са 46. През миналата година броят им е бил 33.  

През 2022 година полицията е работила по 412 стопански закононарушения. За съпоставяне - през 2021 година те са били общо 444. Регистрираните убийства са 13 с общо 15 жертви.

  

В рамките на предходната година на територията на града са регистрирани 599 обири. 19 от тях са свързани с коли. В региона насъбраните обири за 12 месеца са общо 419, от тях 17 са незаконно лишаване на МПС. Статистиката сочи, че този тип закононарушения е намалял фрапантно. Регистрираният брой от 1018 обири значи, че всеки ден униформените работят по приблизително 3-4 такива.

Грабежите на територията на Пловдивска област за 2022 година са 83, с 21 повече спрямо миналата година, което също значи, че се регистрира нарастване с към 25%. В рамките на града те са 64, а в района - 19. През предходната година чиновниците на реда в Пловдивско са работили и по 129 измами. Техният брой се е нараснал с 10 спрямо предходния регистриран интервал - от януари до декември 2021 година, сочи статистиката. 

За цялата минала година са регистрирани 16 случая на блудничество и 5 на обезчестяване. При този вид закононарушения се регистрира забележителен спад. 

 

Кючука като Дивия запад, в " Тракия е най-спокойно



Пловдивският квартал " Кючук Париж " резервира първото си място в класацията по престъпност. Това е наклонност, която продължава към този момент няколко години. През 2022-ра чиновниците на Първо районно са работили по общо 578 закононарушения. Броят им е намалял с 45 в границите на година, само че цифрата е задоволителна, с цел да построи имидж на трансформира региона като Дивия запад на Пловдив.

На последващо място по регистрирани престъпни прояви се подреждат кварталите " Смирненски ", Прослав и централната част на града, за които дават отговор от Второ районно полицейско ръководство. За миналата година там са регистрирани 572 закононарушения против 627 през 2021 година

На трета позиция по престъпност в Пловдив са кварталите " Кършияка ", " Гагарин " и " Захарна фабрика ". За 12 месеца там са регистрирани 547 закононарушения, със 79 по-малко от предходния годишен интервал.

На четвърто място в отрицателната ранглиста се подреждат кварталите " Столипиново " и " Изгрев ". За цялата 2022 година чиновниците на Шесто районно са работили по общо 515 закононарушения. През миналата година те са били 471, т.е. с 44 по-малко.

На предпоследно място по престъпност се подрежда регионът към главния център на Пловдив, за който дават отговор чиновниците на Четвърто районно. Регистрираните незаконни прояви за година са 368 против 343 през 2021-ва.

Най-спокоен от позиция на престъпност е пловдивският регион " Тракия ". Това също се очерта като съществена наклонност през последните няколко години, в случай че се позовем на полицейската статистика. За 2022 година униформените от Пето районно са работили по общо 281 закононарушения. Проста сметка демонстрира, че броят им е на половина на тези, регистрирани в Кючука. Само в границите на година незаконните прояви там са намалели с 54.

 

Най-много бандити вилнеят в Асеновград и Садово



Категоричен водач по престъпност в района остават общините Асеновград и Садово. В рамките на 2022 година там са регистрирани общо 770 незаконни прояви. За съпоставяне - през миналата година те са били с 84 по-малко, което значи, че работата на униформените от районното в Асеновград се е нараснала с над 10%.

На последващо място по престъпност са общините Карлово и Сопот. Данните сочат, че за 12 месеца там са осъществени 451 престъпни прояви, с 24 по-малко от 2021 година  На трето място по брой регистрирани закононарушения се подреждат общините " Марица " и Съединение. Според годишната полицейска статистика в районното в с. Труд, което обслужва обитаемоте места в двете общини, чиновниците на реда са били ангажирани с 356 закононарушения, с 48 повече от миналата 2021 година

Четвъртата позиция по престъпност в региона е за общините Раковски и Брезово. През миналата година локалната полиция е работила по общо 288 закононарушения, с 16 повече от миналата 2021-ва.

На последващо място по брой престъпни прояви се подрежда районното ръководство в Стамболийски, което дава отговор за криминогенната конюнктура в Стамболийски, Кричим, Перущица и " Родопи ". Отчетените закононарушения са общо 252, което е съвсем нищо, когато става въпрос за цели четири общини. За съпоставяне - през миналата година броят на престъпните прояви е бил съвсем еднакъв - 255 броя.

На шесто място в класацията попада районното в Първомай, което е отчело 204 незаконни прояви за година. Има нарастване с 9 закононарушения. Най-малко бандити, наподобява, има в общините Хисаря и Калояново, където са регистрирани 167 закононарушения. Броят им е намалял с 18, сочат данните на Министерство на вътрешните работи.

 

56 пияни или дрогирани водачи хванати в крачка два пъти



809 са хванатите да карат пияни и дрогирани през миналата 2022 година, сочат данните на Пловдивската полиция. Броят на нарушителите се дели съвсем по равно в града и региона, надлежно 399 и 410 водачи. Любопитното е, че 56 от тях са хванати два пъти за едно и също нещо - да въртят кормилото почерпени или друсани. Точно тези водачи са задачата на чиновниците на реда и в установяването им шефът на Министерство на вътрешните работи в града под тепетата старши комисар Васил Костадинов хвърля голям запас. 

Цифрите сочат, че най-вече пияни и дрогирани са хванати на територията на Първо районно - 114. Следват Трето районно управление (на МВР) - с 85, и Четвърто районно управление (на МВР) - с 54. Пето районно е отчело 50 извършители, Шесто районно управление (на МВР) - 48, като минимум са на територията на Второ районно в Пловдив - 48. 

В региона най-вече пияни и друсани са хванати от униформените от районното в Асеновград - 84, следвани от сътрудниците им в районно управление (на МВР) Труд - 69.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР