Общо 600 000 лева обезщетение искат семействата на разменените бебета.

...
Общо 600 000 лева обезщетение искат семействата на разменените бебета.
Коментари Харесай

600 000 лв. ще искат от Шейново семействата на разменените бебета

Общо 600 000 лв. обезщетение желаят фамилиите на разменените бебета. Това оповестява довечера бТВ, цитирайки юристите им.

Предложенията им за непринудено решение на разногласието ще бъдат импортирани в лечебното заведение.

Оказва се, че по 300 000 лв. ще претендират двете фамилии на разменените бебета. Сумата е за породени неимуществени вреди и съгласно юристите тя няма да е единствено за родителите на децата, а и за близкия им фамилен кръг. След като внесат исковете си в болничното заведение, те ще би трябвало да се разискват и гласоподават от Столичния общински съвет, който е принципал на " Шейново ".

Ако цялата сума не бъде утвърдена непринудено, следва правосъдна борба.

Според бТВ диалозите сред юристите на двете фамилии и юристите в болницата са почнали още на 3 януари – 10 дни преди бебетата да бъдат разменени " наопаки ".

“Tогава, както и в този момент, претенцията, откакто я разисках обширно с моите доверители, погледнах кръга наранени лица, проучих всичко това и считам, че една сума от 300 000 лв. би била обективна в този вид ”, разяснява юрист Стоян Стойков.

„ В момента се изготвя едно съглашение - предложение до болничното заведение и до общинския съвет. Предлагаме да бъде заплатена сума, която да обезщети претърпените вреди “, сподели и юрист Тодор Мангъров.

Едната майка – Севда Михайлова, желае част от парите да отидат при нейни близки.

" За Севда да бъдат към 200 000 лв. и към този момент остатъкът да бъде разпределен поравно сред майка ѝ и щерка ѝ “, посочи довереникът на фамилията.

Според родителите на другото бебе компенсацията би трябвало да е освен за тях, само че и огромната му сестричка, която върви на детска градина и дядо му.

От болница " Шейното " декларирали пред медията, че ще разясняват претенциите към лечебното заведение, откакто бъдат импортирани публично при тях. Засега Столичната община, чиято дефакто е болничното заведение, също резервира безмълвие.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР