Общо 6,78 т отпадъци събраха доброволци край Панчаревското езеро в

...
Общо 6,78 т отпадъци събраха доброволци край Панчаревското езеро в
Коментари Харесай

Над 6 тона отпадъци събраха доброволци край Панчаревското езеро

Общо 6,78 т боклуци събраха доброволци край Панчаревското езеро в границите на самодейността на кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура - регион " Панчарево " Николай Гюров и екипа му " Да почистим регион " Панчарево " дружно ", оповестиха от региона.

Със старта на самодейността се отбелязва и Световният ден на климата и Международният ден на фамилията, а началото й е всеобща доброволческа акция за разчистване на зоната край Панчаревското езеро.

Над 400 поданици и посетители на региона, чиновници на районната администрация, спортисти, телевизионни лица, IT експерти, представители на петролни компании и БЧК са пристигнали на четирите входни пункта, където са получили чували, ръкавици, минерална вода.

Грижата за чистотата и опазването на природата в райското място, в което живеем, е непрекъснат приоритет в работата на районната администрация, е показал кметът на региона Николай Гюров. Той е допълнил, че самодейността, която се организира за първи път, само че ще стане традиция, цели да възпита дух на неотстъпчивост към безотговорното отношение към средата, в която живеем. За да даде добър образец, екипът на Следствен отдел към окръжна прокуратура - регион " Панчарево " е изчистил част от брега под постройката на районната администрация, където години наред са трупани ненужни движимости - счупени водни колела, остарели мебели, седалки от коли, железа и чували с боклуци.

По време на почистването инцидентно е било намерено огромно нерегламентирано бунище под Трибуните. Това е същинска екологична бомба, а дупките в структурата са животозастрашаващи, още в понеделник ще сезирам всички виновни институции, безапелационен е бил кметът на региона Николай Гюров, като е допълнил, че ще бъде праволинеен към всички извършители на закона в зоната край езерото.

Сред най-ентусиазираните участници в акцията е била олимпийската шампионка по гребане Светла Оцетова, която е коментирала, че е мощно впечатлена от положителното стопанисване на региона от новата администрация. Алпинистът Димитър Бакалов се е присъединил в разчистване на боклуци в недостъпните сектори по ската от велоалеята към езерото.

Светла Оцетова и Здравка Йорданова са получили от шефа на Българската федерация " Гребане " Свилен Нейков почетен плакет. В церемонията е взел участие и кметът Николай Гюров, който е връчил награди на спечелилите в Държавното отборно състезание за деца, кадети, юноши и девойки младша възраст.

Междувременно пред постройката на читалище " Виделина-1908 " се е провел 12-и фолклорен фестивал " С ария и танц в Панчарево ". Кметът Николай Гюров е приветствал участниците и им е поискал да не престават да съхраняват традициите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР