Общо 52-ма мигранти са били открити в два товарни автомобила,

...
Общо 52-ма мигранти са били открити в два товарни автомобила,
Коментари Харесай

52 мигранти в два товарни автомобила задържаха полицаи във Врачанско

Общо 52-ма мигранти са били открити в два товарни автомобила, тествани от органите на реда във Врачанско, оповестиха от ОД на МВР-Враца. Едната инспекция е осъществена на околовръстния път на Враца, нощес, в 19.50 ч. В спрян за инспекция „ Мерцедес Спринтер “, ръководен от 54-годишен мъж от Пловдив, са открити 30 задгранични жители, от които деветима с документи за статут на кандидат-бежанци, а останалите - без документи.

Другата инспекция е осъществена минути по-рано, край мездренското село Руска Бела. В товарния автомобил, ръководен от 33-годишен лидер от с.Арчар, община Видин, са открити 22-ма чужденци. От тях единствено четирима са имали документи за кандидат-бежанци, останалите не са показали никакви документи.

Задържаните са от сирийски и иракски генезис, заяви през днешния ден заместител районният прокурор и представител на Районна прокуратура - Враца Емилиян Костов. По думите му колите са спрени в границите на профилирана интервенция на Агенция " Митници " за разпространяване на акцизни артикули.

Сред мигрантите има малолетни, малолетни, дами и мъже. Една от дамите е била обезводнена, оказана ѝ е помощ, всички са прегледани от медицински екип, общото им положение е положително, не са открити здравословни проблеми, заяви и началникът на отдел " Разследване " от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца Калин Кръстев.



Снимка: Българска телеграфна агенция

Днес се организират разпитите на непознатите жители. Тепърва ще се обяснява дали случаите имат общо между тях или са част от разнообразни канали. Иззети са голям брой движимости, които имат отношение към осъщественото закононарушение, заяви още заместител районният прокурор Костов.

Той добави, че следва задържането на двамата водачи за период до 72 часа и след това внасяне на искане за мярка за неотклонение " задържане под стража ". Образуваните досъдебни производства са по член 281, алинея 2 от Наказателния кодекс, който планува отнемане от независимост от две до 10 години.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР