Общо 50 000 лв. ще бъдат добавени към вече одобрената

...
Общо 50 000 лв. ще бъдат добавени към вече одобрената
Коментари Харесай

МОН: С близо 1,6 млн. лв. ще бъдат подпомогнати студенти и докторанти, настанени в общежития

Общо 50 000 лева ще бъдат добавени към към този момент утвърдената сума от 1 545 000 лева по програмата за подкрепяне на студенти и докторанти, настанени в общежития на държавните висши учебни заведения и сдружението " Студентски столове и общежития ".

Правителството реши средствата за интервала октомври-декември да се усилят на 1 595 000 лева, оповестяват от  Министерството на образованието и науката (МОН).

Допълнителните средства се отпускат въз основата на разбор на комисията за осъществяване на програмата към Министерство на образованието и науката, в който се откри, че общата сума, нужна за трите месеца по програмата, е по-висока.

Средствата ще подкрепят студентите и докторантите, настанени в общежития, да покриват битовите си сметки. Подкрепата бе обезпечена след съглашение сред МОН и Министерството на енергетиката, напомнят от просветителното министерство.

На 23 март държавното управление реши да подкрепи финансово студентите и докторантите поради високите сметки за ток в студентските общежития. Около 28 000 души ще получат по към 60 лева за интервала октомври-декември 2021 година, осведомиха тогава от МОН.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР