Общо 48 партии ще участват в парламентарните избори в Германия

...
Общо 48 партии ще участват в парламентарните избори в Германия
Коментари Харесай

48 партии отиват на избори в Германия през септември

Общо 48 партии ще вземат участие в парламентарните избори в Германия идния месец, в това число от крайната левица и десница, и обединения, призоваващи за поддръжка за вегетарианци, вегани, животни, хипхоп и повече нематериалност в политиката, заяви ДПА.

Баварската партия желае южната немска провинция да излезе от Европейския съюз, партия "Виолетовите " желае немската политика да направи завой към повече нематериалност. Градската партия предизвиква хип-хопа.

Някои от позволените до изборите партии поддържат правата на животните и отбраната на околната среда, други се афишират в отбрана на фамилиите и Християнската черква. Една групировка желае Берлин да се съветва с гласоподавателите посредством референдуми, а друга желае възобновление на марксизма-ленинизма.

В реалност обаче единствено няколко от планиращите да се явят на изборите партии имат късмет да влязат в долната камара на Народното събрание. Това са Християндемократическият съюз на канцлера Меркел, основаният в Бавария Християнсоциален съюз, лявоцентристката Германска социалдемократическа партия, крайнолявата "Левите ", пропазарната "Свободни демократи ", екозащитниците "Съюз 90/Зелени " и крайнодясната националистическа "Алтернатива за Германия ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР