Общо 44 свободни работни места обявиха на първата трудова борса

...
Общо 44 свободни работни места обявиха на първата трудова борса
Коментари Харесай

44 свободни работни места обявиха на Трудовата борса в Елена

Общо 44 свободни работни места оповестиха на първата трудова борса в Елена, която проведоха по план „ Обучение на възрастни “ Дирекция„ Бюрото по труда “ В. Търново и филиалът й в града.

„ Борсите от този вид се утвърдиха като сполучлива форма за директен контакт и съдействие сред работодатели и хора, търсещи работа. Потвърждение е и днешната трудова борса, в която вземат участие работодатели освен от Елена, само че и от Велико Търново и Габрово “, сподели при откриването шефът на ДБТ Обрешко Нечев.

В борсата взеха присъединяване 18 работодатели, разрастващи активност в шивашкото произвеждане, преправка, произвеждане и консервиране на храни, търговия на едро и дребно, хотелиерство и ресторантьорство, строителство и ремонт, дърводобив. Представители на шест компании оповестиха вакантни работни места за готвач, камериер, барман, сервитьор, машинен оператор шиене, общ служащ, опаковач, служащ сладкарско произвеждане, електрозаварчик, механик. Най-много оферти за работа имаше от две великотърновски предприятия в региона на хранително-вкусовата индустрия и производството.

Борсата посетиха 128 търсещи работа лица, всичките безработни на възраст над 16 години, от които единствено шест младежи до 29 години. Над 80 от тях са хора с главно и начално обучение, без подготовка и не дават отговор на условията на работодателите. В строителството се търсят майстори, а не общи служащи. Дефицит има на експерти с техническо обучение. Повече от месец сдружение „ Топлофикация “ във Велико Търново търси монтьори, шлосери, заварчици.

По време на борсата се разбра, че съвсем никой не желае да работи на норма, а се оферират свободни места за шивачки и за поточните линии за разчистване на гъби и билки в цеховете в Елена. Фирма предложи да обезпечи превоз от Елена до Велико Търново, в случай че повече хора стартират работа.

Управител на сдружение търси дами за шивачки. Той съобщи, че не връщат претенденти, които желаят да се учат и да се осъществят, само че е мъчно да се намерят подобаващи хора. За 14 години от основаването на компанията в Елена личният състав й е намалял с 40 души, което наложило изгубените работни места да бъдат разкрити в други градове.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР