Общо 44 602 сливания и придобивания и сделки с частен

...
Общо 44 602 сливания и придобивания и сделки с частен
Коментари Харесай

Бизнес сделките по света се сринаха с близо една четвърт

Общо 44 602 сливания и придобивания и покупко-продажби с частен и рисков капитал са били оповестени в световен мащаб в интервала януари-октомври 2023 година - това е спад с 23,8% в съпоставяне със същия интервал на 2022 година, излиза наяве от разбор на GlobalData.

Намалението е очевидно във всички типове бизнес покупко-продажби:
Рисковото финансиране е спаднало с съвсем една трета (32,1%); Частните финансови покупко-продажби са с 29% по-малко; M&A интензивността се е свила с 16,8%.
По райони, в Европа покупко-продажбите са спаднали минимум - 19,5%, а най-лошо е ситуацията в Централна и Южна Америка - спад с 29,8%.
 Goldman Sachs уточни главния риск за международната стопанска система
Goldman Sachs уточни главния риск за международната стопанска система

Инфлацията и геополитиката в този момент се припокриват по доста по-дълбок метод, счита шефът на банката

Ето и картината по основни пазари:
САЩ (-30,1%); Китай (-13,3%); Великобритания (-15,1%); Канада (-9,8%); Индия (-26,1%); Япония (17,3%); Германия (-20,4%); Австралия (-22,3%); Франция (-17,8%); Южна Корея (-29,5%).
" Продължаващото геополитическо напрежение, съчетано със обвързваните с него макроикономически провокации и несигурни бизнес условия, наподобява играе основна роля при образуването на настройките за подписване на покупко-продажби и виждаме евентуалните последствия за интензивността във връзка с покупко-продажбите във всички райони и основни пазари ", разясняват от GlobalData.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР