Общо 388 хил. куб. метра дърва за огрев са добити

...
Общо 388 хил. куб. метра дърва за огрев са добити
Коментари Харесай

Близо 400 хил. кубика дърва за огрев са добити на територията на ЮЦДП-Смолян

Общо 388 хиляди куб. метра дърва за огрев са добити на територията на Южноцентралното държавно дружество - Смолян, оповестяват от ЮЦДП. Исканията на популацията за дървесина за огрев са изпълнени, като спрямо предишния отоплителен сезон са добити 50 хиляди кубика повече.

Преобладаващата част от дървата за отопление са по цените "на корен ", при които семействата сами правят дърводобива. Над 200 хиляди кубика иглолистна и 47 хиляди куб. м широколистна дървесина са добити по тази процедура. Голяма част от тези количества са от санитарни и насилствени сечи в наранени от естествени бедствия и дървесен корояд гори, при които плануванаъа такса "на корен " е понижена на 1 лева./куб. м.

Добитите от ЮЦДП количества са 6 хиляди кубика иглолистна и 129 хиляди куб. м широколистна дървесина за огрев. Цените, при които предприятието продава дървата за огрев от своите хранилища, са 18-20 лева за кубик иглолистни и 40-42 лева - за широколистни.

ЮЦДП завърши отдаването на обекти за насилствени и санитарни сечи в горите, потърпевши от бедствия и вредители, прецизират от предприятието. Предстои да продължи прокарването на краткотрайни горски пътища до недостъпните обекти, в които към момента има повалена или съхнеща дървесина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР